Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

VÍKEND PODLE DRBNY: Přespěte v divadle, zúčastněte se soutěže o nejlepší jitrnici nebo poznejte svět plazů

Tento víkend se můžete dozvědět něco více o plazech, obojživelnících či sovách. Takové přespání v divadle může být také zajímavým zážitkem. A pokud se chcete dobře pobavit a ochutnat masopustní dobroty, tak i vy si tento víkend přijdete na své.

PÁTEK

V pátek od 18:00 se bude v Domu přírody konat akce Soví noc. Děti si sovy ze stanice pro handicapované živočichy mohou pohladit nebo se s nimi vyfotit. Návštěvníky čeká večerní vycházka za houkáním sov a beseda. Rodinné vstupné vás vyjde na stovku.

SOBOTA

Máte rádi divadlo? Máte šanci v něm strávit 24 hodin s možností přespání. 24 hodin v divadle je akce, která startuje od 10:00 v Divadle na cucky. Děti se setkají s plyšovým koníkem z knihy Největší přání a skrze příběh nahlédnou do světa prapodivných lidí. Akce je určena pro rodiče s dětmi. Tvořit můžou tedy malí i velcí.

Doneste si karimatky a spacáky na přespání. Součástí programu bude pauza na oběd a společná večeře. Kapacita je omezená, a to pro deset dospělých, proto se přihlašte předem na e-mail jurkasova@divadlonacucky.cz nebo přes rezervační systém Divadla na cucky. Vstupné je 150 korun pro dospělého a 50 korun za každé dítě ve věku 6-12 let.

V Hanáckém skanzenu v Příkazech si můžete v sobotu od 10:00 užít masopustní veselí. Na programu bude i soutěž o nejlepší jitrnici, jakou svět neviděl. Každý kdo donese tři vlastnoručně vyrobené jitrnice se může zúčastnit soutěže. K tanci a poslechu zahraje cimbálová muzika. Občerstvení je zajištěno a vstupné je pro dospělé 40 korun a pro děti 20 korun.

Odpudiví nebo kouzelní startují v Pevnosti poznání od deseti hodin dopoledne. Nahlédněte do života plazů, obojživelníků a dalších zvířat z blízkých i exotických zemí. Čtyři desítky exponátů se tento víkend zabydlí v expozici Živá voda. Vstup je zdarma v rámci běžného vstupného a akce je určena pro celou rodinu.

PSALI JSME: Pevnost poznání v Olomouci se stane domovem pro plazy a obojživelníky

NEDĚLE

V neděli v 18:00 proběhne koncert v Kulturním domě ve Šternberku. Vystoupí Petrof Piano Trio, které vzniklo v roce 2009. Zazní díla Ludwiga van Beethovena, Franze Liszta, Sergeie Rachmaninova, Bély Bartóka a Antonína Dvořáka. Diváci uslyší hrát na housle Jana Schulmeistera, na violoncello Kamila Žvaka a na klavír Martinu Schulmeisterovou. 

Autoři | Foto Facebook Dům přírody Litovelského Pomoraví - Sluňákov, Divadlo na cucky, Hanácké skanzen, Pevnost poznání Olomouc, Městská kulturní zařízení

Štítky víkend, kultura, děti, zábava, divadlo, kino, sport, vzdělání, jitrnice, soutěž, Pevnost poznání, Ludwig van Beethoven, Antonín Dvořák, Franz Liszt, Béla Bartók

VÍKEND PODLE DRBNY: Přespěte v divadle, zúčastněte se soutěže o nejlepší jitrnici nebo poznejte svět plazů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.