Počasí dnes24 °C, zítra30 °C
Pátek 5. července 2024  |  Svátek má Státní svátek - Cyril a Metoděj
Bez reklam

Olomouc se naposledy rozloučí s Milanem Langerem, zakladatelem Spolku Trend vozíčkářů

V pondělí 19. srpna ve 12 hodin proběhne poslední rozloučení s Milanem Langerem, zakladatelem Spolku Trend vozíčkářů, který zemřel 7. srpna během pouti do Santiaga de Compostela. Rodina, přátelé i veřejnost se s Milanem Langerem rozloučí v kostele Neposkvrněného Početí panny Marie.

PSALI JSME: Zemřel Milan Langer. Zkolaboval při pouti z Olomouce do Španělska

Milan Langer vyrazil na pouť do Santiaga de Compostela společně se skupinou spolucestovatelů z olomouckého Horního náměstí 21. března. Během cesty Milan Langer oslavil šedesáté narozeniny. Pouť pro něj skončila ve francouzském městě Rodez. Zemřel na následky vyčerpání a dehydratace.

Milan Langer byl členem Zastupitelstva města Olomouce a působil ve vedení Spolku Trend vozíčkářů i jako krajský předseda Národní rady osob se zdravotním postižením ČR. Působil i v dalších organizacích pro zdravotně postižené jako je Svaz invalidů nebo Asociace muskulárních dystrofiků.

„Byl vytrvalý a houževnatý. Ale také měl smysl pro humor, o sobě vždy říkal, že je nepiják, nekuřák a nemrava,“ vzpomíná na svého muže Martina Langerová. Také rád cestoval. Navštívil Indii, Thajsko nebo Austrálii.

„Jeho stopa je v Olomouci nesmazatelná. Právě on se zasloužil o projekt Bezbariérová Olomouc, který zpřístupňuje veřejný život, ale i pouhý pohyb po ulici, vozíčkářům a všem lidem se sníženou schopností pohybu a orientace," uvedl mluvčí Olomouce Pavel Konečný.

ČTĚTE TAKÉ: Jak se žije v Olomouci lidem na invalidním vozíku? Projeli jsme město se Zdeňkou Vyoralovou

Foto olomouc.eu

Štítky úmrtí, pohřeb, Milan Langer, Olomouc, pouť, Santiago de Compostela, Španělsko, Národní rada, Pavel Konečný, Česko, Rodez, Indie, Austrálie, Thajsko

Olomouc se naposledy rozloučí s Milanem Langerem, zakladatelem Spolku Trend vozíčkářů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.