Počasí dnes19 °C, zítra21 °C
Středa 3. července 2024  |  Svátek má Radomír
Bez reklam

VÍKEND PODLE DRBNY: Zajděte se podívat na výstavu psů, užijte si Letecký den nebo se nechte svézt parním vlakem

Fascinuje vás létání? Máte rádi historické vlaky a tramvaje? Rádi si vychutnáte dobré pivo? Nevíte kam zajít s dětmi? Mám pro vás pár tipů, jak strávit víkend.

SOBOTA

Letecký den odstartuje od 10:00 v areálu letiště v Neředíně. Na děti čeká bohatý program, atrakce, chutné občerstvení a sportovní i vojenská vystoupení. Nebudou chybět ukázky letecké akrobacie ani činnosti příslušníků Městské policie Olomouc či hasičského sboru. Vstup je zdarma.

Doprovodný program akce:

10.00 Zahájení doprovodného programu pro děti (stan u podia)
12.00 Kowal Company - koncert - Toyota stage
13.00 Zahájení leteckého dne primátorem
13.30 Přestávka na letecký program
15.00 Tomáš Višinka - hudební vystoupení - Toyota stage
17.00 Adam Elvis Hobza - hudební vystoupení - Toyota stage
19.00 Ukončení doprovodného programu

 

Chmelové dožínkê začnou od 13:00 v Americe v Holici. Jde o přehlídku minipivovarů a řemeslně vařených piv. Návštěvníci si užijí pestrý program, a to jak dospělí, tak děti. Bude možnost ochutnat piva z různých koutů Moravy za doprovu pěti skvělých kapel. Zúčastnit se můžete různých her, soutěží o ceny, workshopů a děti jistě pobaví dvě loutková představení.

Program:
14:00 - Cimbálová muzika Primáš
15:00 - Loutkové divadélko KAKÁ - Palačinková Pepinka
16:00 - Terez Wrau
17:00 - Loutkové divadélko KAKÁ - Lakomá Barka
18:00 - KOFE@VLNA
19:40 - Vyhlášení 1.Mistrovství Olomouce A Universa v opékání na krásu
19:50 - Vyhlášení hlasování o nejlepší pivovar
20:00 - Los Perdidos
22:00 - Plum Dumplings

Doprovodný program pro děti a dospělé:
13-19:00 - Středověké městečko - Hry a Soutěže o ceny
13-19:00 - Deskové hry Piatnik - vyzkoušej si hru
13-20:00 - Šermíři a jejich kejkle
14-17:00cca - Workshop Olomoucká dílna
- výroba bedýnek a pivonosičů
14, 16, 18:00cca - Workshop výroba Barefoot sandálů
13-19:00 - Workshop Loono - PrsaKoule, ŽiješSrdcem
13-19:00 - Kvítková štafeta
15-19:00 - 1.Mistrovství Olomouce A Universa v opékání na krásu
13-19:00 - Malování na obličej a tetování Hennou

Den otevřených památek proběhne od 8:00 na olomouckém vlakovém nádraží. Navštívit můžete železniční muzeum za zvýhodněné vstupné nebo se projet parními či motorovými vlaky. Během dne bude zajištěno fotografování historického vlaku a historické tramvaje na železničním přejezdu u stanice Olomouc město.

Národní výstava psů Floracanis Olomouc 2019 proběhne o víkendu od 9:00 na Výstavišti Flora Olomouc. Děti se mohou projet na ponících, projít se naučnou stezkou nebo navštívit zookoutek. Na výstavě bude k vidění 2500 psů. Děti do patnácti let mají vstup zdarma a navíc si odnesou drobnou odměnu a naučné materiály. 

Červený kostel sloužil skoro šedesát let jako sklad knih a byl veřejnosti nepřístupný. V rámci Dnů evropského dědictví však o víkendu můžete nahlédnout dovnitř, a to v každou celou hodinu, kdy proběhne komentovaná prohlídka. Návštěvníci si mohou prohlédnout část originálních map, průvodců a jiné. Vstup je zdarma.



 

NEDĚLE

Nejen milovníci stavebnice LEGO se dočkali fimu s touto tématikou. Pozadu nezůstal ani Playmobil, který ožívá ve filmu. Playmobil ve filmu přináší pořádnou porci zábavy, dobrodružství a fantazie. Jaké to je, když se z malého kluka stane figurka Playmobil? Pro odpověď si zajděte do Premiere Cinemas. V rámci pohádkové neděle můžete na film zajít ve 14:00.

Autoři | Foto Facebook Letiště Olomouc, Chmelové dožínkê, Kroměřížská dráha, Národní výstava psů Floracanis Olomouc, Vědecká knihovna v Olomouci, Informační centrum Olomouc, kfilmu.net

Štítky víkend, kultura, děti, zábava, divadlo, kino, sport, vzdělání, hudba, výstava, pes, pivo, Olomouc, Toyota, film, Dny evropského dědictví, Neředín, Amerika, Premiere Cinemas, Výstaviště Flora Olomouc, a.s., Lego

VÍKEND PODLE DRBNY: Zajděte se podívat na výstavu psů, užijte si Letecký den nebo se nechte svézt parním vlakem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.