Počasí dnes27 °C, zítra30 °C
Pondělí 17. června 2024  |  Svátek má Adolf
Bez reklam

VÍKEND PODLE DRBNY: Sluha dvou pánů, nová romantická komedie, koncerty i lampionový průvod

Další víkend je tu a s ním tipy Drbny, co vše vás v následujících dnech čeká. Na své si přijdou milovníci divadla, filmů, sportu a mnohých dalších akcí. Podívejte se do přehledu, který vám Drbna přináší a vyberte si svého favorita na nadcházející víkend!

PÁTEK

Sluha dvou pánů - legendární komedii Carla Goldoniho čeští diváci znají především z prken Národního divadla s s Miroslavem Donutilem v roli zmatkářského sluhy Truffaldina. Moravské divadlo nyní uvede svou vlastní inscenaci, kde se hlavní role zhostí Roman Vencl. Představení začíná v 19 hodin.

Ženská na vrcholu - novou romantickou komedii režisérky Lenky Kny uvádí kino Družba v Uničově od 19 hodin. Příběh komediálního romantického trojúhelníku v čele se svéráznou majitelkou biokavárny Helenou a jejím osmiletým synem Mikulášem rozhodně slibuje zábavu.

SOBOTA

Svatomartinský lampionový průvod - Tradiční lampionový průvod k příležitosti svatého Martina začíná v sobotu od 15 hodin. Pro děti je připraveno malování na obličej, průvod Sv. Martina na bílém koni, děti dostanou zdarma lampióny, těšit se mohou také na projížďky na koních a od 17 hodin bude připraven táborák.

Degustační večer s Romanem Paulusem - Poznejte tu nejlepší světovou kuchyni pod vedením předního českého šéfkuchaře Romana Pauluse v galerii Šantovka. Základní cena činí 1490 korun, s vinným párováním pak 1990 korun. Od 18:30 se můžete na šestichodové degustační menu.

AMUSE BOUCHE
Lobster Prosecco DOC, Treviso

SÉPIE S KVĚTÁKEM A MISEM
Grillo 2018, Cantine Fina, Sicílie

KAŠTANOVÝ KRÉM S JABLKY
Colombara Garganega 2015, Monte del Frá, Veneto

POŠÍROVANÝ HALIBUT S HRÁŠKEM
Roero Arneis 2018, Bel Colle, Piemonte

JEHNĚČÍ HŘBET A KLOBÁSA S LILKEM A KUSKUSEM
Barbera d´Asti Camp du Rouss 2017, Coppo, Piemonte

MANGO, TVAROH A ČOKOLÁDA
El Azíz Vendemmia Tardiva, Cantine Fina, Sicílie

Zloba - královna všeho zlého - Filmové pokračování legendární pohádky o Šípkové Růžence před necelým měsícem mělo světovou i českou premiéru. Na nový film režiséra Joachima Rønninga si můžete zajít do kina Metropol od 15 hodin.

Madama Butterfly - za skvělou operou už nemusíte nikam cestovat.Živé představení newyorské opery uvidíte přímo ze sálu Kina Metropol od 18:45.Sopranistka Chuej Che se představí v roli Čo-Čo-San, důvěřivé gejši, která je ochotná obětovat vše, co má, pro amerického námořního důstojníka Pinkertona, jehož zpívá Andrea Carè.

NEDĚLE

Boží láska - futuristické drama nabité elektrizující vášní a vírou v radikální, svobodnou a oddanou Boží lásku. Kdo miluje, ten se dělí. Film, který měl premiéru teprve tento čtvrtek zavede diváky do Brazílie v roce 2027, kde se Bůh uctívá zcela jinak, než byste očekávali. Promítání začíná v Kinu Metropol ve 20 hodin.

Don Pasquale - vynikající opera Gaetana Donizettiho. Základním motivem Donizettiho opery jsou trable, které postihnou letitého starého mládence, pokud se chce oženit s mladou dívčinou. V neděli od 16 hodin ji uvede Moravské divadlo.

Beata Hlavenková a Oskar Török: Sně - Pianistka, skladatelka, producentka a zpěvačka Beata Hlavenková vydává své páté autorské album Sně. Ke spolupráci si přizvala trumpetistu, bubeníka a zpěváka Oskara Töröka, se kterým představí album v Jazz Tibet Clubu od 18:30 hodin. Vstupné je 350 korun.

Autoři | Foto Moravské divadlo, město Olomouc

Štítky víkend, akce, plán, divadlo, sport, průvod, lampion, koncert, Drbna.cz, opera, Carlo Goldoni, romantická komedie, Miroslav Donutil, Beata Hlavenková, Roman Paulus, Lenka Kny, Ženská na vrcholu

VÍKEND PODLE DRBNY: Sluha dvou pánů,  nová romantická komedie, koncerty i lampionový průvod  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.