Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Aplikace Můj Globus umožní nákup telefonem i sdílet nákupní seznam s rodinou

PR článek

Chytré mobilní telefony se stávají nedílnou součásti našich životů. Síť hypermarketů Globus díky nim posouvá komfort nakupování zase o kousek dál. Jejich mobilní aplikace Můj Globus, která nedávno oslavila rok fungování, má totiž funkce, které výrazně usnadní a zrychlí nakupování.

V Globusu fungují už několik let přístroje Scan&Go, díky kterým můžete skenovat zboží během nákupu a nemusíte tedy stát dlouhou frontu u pokladen. Nově se tato funkce objevila také v mobilní aplikaci Můj Globus. K sestavení nákupu vám tedy stačí už jen mobilní telefon.

Princip je velmi jednoduchý. „Pokud máte zapnuté určování polohy telefonu, aplikace sama rozpozná, ve které pobočce se nacházíte a zahájí nákup. Případně stačí fotoaparát telefonu se spuštěnou aplikací namířit na QR kód nacházející se na zemi u vstupu do prodejny,” přiblížila fungování, Adéla Justová, která má vývoj aplikace na starost. Potom už jen skenujete zboží, které si rovnou vkládáte do tašek. Platba probíhá stejně jako s běžným přístrojem Scan&Go, tedy u speciálních samoobslužných pokladen. „Když zapomenete nebo ztratíte účtenku, nevadí, do 24 hodin od nákupu ji naleznete v aplikaci, kde se archivuje po dobu pěti let,” doplnila Justová. 

Skenování zboží není jedinou funkcí, kterou aplikace nabízí. Můžete si v ní třeba prohlédnout leták s akční nabídkou, prozkoumat slevové kupony, zjistit informace o pobočce jako otevírací dobu, ceny pohonných hmot, aktuální jídelní lístek nebo si vytvořit nákupní seznam, takže odpadá nutnost ho s sebou nosit na lístečku. „Nákupní seznam má navíc chytrou funkci, která vám roztřídí zboží na seznamu do sekcí podle druhu, což opět ušetří čas. Po naskenování zboží se pak jednotlivé položky ze seznamu samy odškrtávají, nemůžete tedy nic zapomenout,” vysvětlila Justová.

Nákupní seznam je možné sdílet třeba s rodinou. Každý si tak pohodlně doplní, co potřebuje koupit, třeba tak, že věc naskenuje z letáku. „U zboží máte mimo běžných údajů o gramáži a ceně k dispozici také obrázek. Tudíž ten, kdo pro nákup půjde, bude přesně vědět, co má koupit,” doplnila Justová. Uložený seznam lze opakovaně používat při dalších nákupech a průběžně ho doplňovat. Pokud nákup obměňujete, můžete si do něj alespoň přidat své nejoblíbenější položky, které se vám samy nabídnou. 

Jakmile máte nákup hotový, zamíříte s mobilem do sekce samoobslužných pokladen, stejně jako u Scan&Go. Načtete svou Globus kartu, kterou máte uloženou v aplikaci a zaplatíte buď hotově nebo kartou.

Do budoucna tým Globusu plánuje další funkce. Například do roka chtějí spustit pilotní verzi lokace výrobků v obchodě nebo počítání celkové útraty. Aplikace je ke stažení pro Android a iOS. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky Globus, Scan&Go, Android

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hana Tellingerová

Globus jde s dobou!

Pondělí, 3. února 2020, 08:52Odpovědět

Aplikace Můj Globus umožní nákup telefonem i sdílet nákupní seznam s rodinou  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.