Počasí dnes28 °C, zítra27 °C
Pátek 19. července 2024  |  Svátek má Čeněk
Bez reklam

Prostějovské sídliště Mozartova projde modernizací. Opraví se silnice i dětská hřiště

Téměř rok od schválení projektu Regenerace sídliště Mozartova Prostějov podniklo město první krok. Rada města vybrala pro realizaci veřejné zakázky společnost Alfa projekt Olomouc, která má nyní vypracovat projektovou dokumentaci. Firma byla jediným uchazečem o tuto zakázku.

„Předmětem úprav dotčeného území bude vybudování a úpravy pozemních komunikací, parkovacích stání, chodníků, cyklostezek, zpevněných ploch, hřišť pro děti i dospělé, veřejného osvětlení, instalace mobiliáře, revitalizace a osazení zeleně a případné přeložky inženýrských sítí dle zpracovaného investičního záměru,“ popsal budoucí práce primátor František Jura.

Prvním krokem k modernizaci sídliště je vypracování projektové dokumentace. Rada města tuto veřejnou zakázku svěří, na základě doporučení hodnotící komise, společnosti Alfa projekt Olomouc a.s., jejíž nabídka podle prostějovské tiskové mluvčí Anny Kajlíkové splnila všechny podmínky pro účast v zadávacím řízení.

Celá renovace sídliště vyjde na dva miliony korun bez DPH. „Předmětné služby zpracování projektové dokumentace a související služby budou financovány z prostředků statutárního města Prostějova,” dodal Rozehnal.

Podle náměstka je nabídka firmy Alfa projekt Olomouc ekonomicky přijatelná a splňuje podmínky účasti v zadávacím řízení, požadavky zadávací dokumentace i zákonné podmínky. Firma zároveň byla jediným účastníkem ve výběrovém řízení. 

Při vytváření projektu se mohli zapojili také obyvatelé sídliště. „V průběhu zpracovávání lidé předložili své námitky a postřehy k projednávanému návrhu a některým jsme vyhověli, například žádosti na zrušení lanové dráhy,” řekl již dříve Rozehnal.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto prostejov.eu

Štítky oprava, Prostějov, sídliště, Mozartova, renovace, projekt, Olomouc, projektová dokumentace, František Jura

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prostějovské sídliště Mozartova projde modernizací. Opraví se silnice i dětská hřiště  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.