Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Plošná chřipková epidemie zasáhla Česko

V Česku je plošná chřipková epidemie, oznámilo ministerstvo zdravotnictví. Na 100 tisíc obyvatel připadá 1865 nemocných s akutními obtížemi dýchacích cest včetně chřipky. Nárůst nemocnosti hygienici zaznamenali ve všech věkových skupinách a ve všech krajích. Některá zdravotnická a sociální zařízení v Česku kvůli epidemii omezují návštěvy.

Epidemie chřipky v Česku obvykle přichází v lednu, loni ji hygienici vyhlásili na začátku února. Lékaři odhadují, že každoročně s chřipkou souvisí zhruba 1500 až 2000 úmrtí.

Nejhůře je na tom Jihočeský a Moravskoslezský kraj, kde hygienci evidují 2211 a 2100 případů respiračních onemocnění na 100 tisíc obyvatel.

Relativně nejlepší situace ze všech krajů je na Vysočině. Podle posledních údajů je v kraji víc než 1300 nemocných na 100 tisíc obyvatel.

Mezi 1600 a 1700 nemocnými na 100 tisíc obyvatel mají kromě Olomouckého kraje také kraj Plzeňský, Královéhradecký a Liberecký.

V olomoucké fakultní nemocnici platí kvůli epidemii zatím zákaz návštěv na Dětské klinice a na Hemato-onkologické klinice.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky nemoc, chřipka, epidemie, Česko, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Fakultní nemocnice Olomouc, Jihočeský kraj, Moravskoslezský kraj, Kraj Vysočina, Olomoucký kraj, Královéhradecký kraj, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Plošná chřipková epidemie zasáhla Česko  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.