Počasí dnes30 °C, zítra21 °C
Sobota 6. července 2024  |  Svátek má Státní svátek - Mistr Jan Hus
Bez reklam

Město Olomouc představilo mimořádná opatření a doporučení po jednání bezpečnostní rady

Dnes v úvodu tiskové konference sdělil primátor Miroslav Žbánek, že Bezpečnostní rada města byla svolána v reakci na výstup Bezpečnostní rady státu. Na tiskové konferenci oznámil primátor dalšímu kroky, které město v současné situaci podnikne, aby zamezili další šíření viru. 

Primátor dnes na tiskové konferenci bezprostředně po konání mimořádné bezpečnostní rady města, ke kterým krokům se město v následujících dnech uchýlí. Ta znějí takto:

  • Město bude realizovat opatření, vydaná Ministerstvem zdravotnictví ve svých organizacích

  • Město nebude organizovat veřejné akce po dobu trvání opatření MZ

  • Město uzavírá pro občany informační centrum města, pracovníky bude možné kontaktovat telefonicky

  • Město pozastavuje činnost klubů seniorů zřizovaných městem, ostatní služby pro seniory (rozvoz obědů, docházka terénních pracovníků apod.) zůstávají zachovány

  • Provoz mateřských škol a jeslí na území města Olomouce bude zachován, minimálně do pátku 13. března. V pátek město vydá další prohlášení.

  • V souvislosti s přerušením výuky ve školách, dojde i ke zrušení dalších akcí ve školách zřizovaných městem (tělocvičny, klubovny, hřiště, sportoviště)

  • Sportovní a kulturní zařízení zřizovaná městem budou uzavřeny (bazénová část Aquaparku Olomouc, bazénová část Plaveckého stadionu Olomouc, Moravská filharmonie, Moravské divadlo, sportovní haly, ZOO Olomouc, Knihovna města Olomouce, Centrum ekologických aktivit Sluňákov)

  • Veřejná doprava na území města bude jezdit bez posilových školních spojů od čtvrtka 12. března - tzv. prázdninový provoz

  • Město doporučuje sportovním klubům a zájmovým organizacím, aby zvážili své sportovní aktivity s ohledem na omezení shromažďování osob

  • Město doporučuje občanům, aby omezili fyzické návštěvy na úřadech SMOL , využít mohou telefonický kontakt

  • Město vyzývá právnické a fyzické osoby, aby dodržovaly nařízení Ministerstva zdravotnictví ČR a pokyny orgánů ochrany veřejného zdraví

  • Hned na úvodu tiskové konference sdělil primátor Miroslav Žbánek, že Bezpečnostní rada města byla svolána v reakci na výstup Bezpečnostní rady státu. Na tiskové konferenci oznámil primátor další kroky, které město v současné situaci podnikne, aby zamezili šíření viru. 

Na dotaz novináře ohledně zajištění ochranných pomůcek pro řidiče MHD reagoval Miroslav Žbánek s ujištěním, že o tom intenzivně jednají. „Nakupují se dezinfekční prostředky, začínají se distribuovat. I tak ale musím přiznat, že v případě ochranných pomůcek je velký problém sehnat dostatečné množství" doplnil primátor. 

„Apelujeme na organizátory kulturních a dalších společenských akcí, aby respektovali nařízení vlády,“ dodal k situaci Jan Langr, vedoucí odboru ochrany.

Na závěr tiskové konference primátor připomenul, že není důvod k panice. „Není důvod k panice, v Olomouckém kraji je zatím jeden potvrzený případ a netýká se přímo města Olomouce. Myslím si proto, že i nákupní panika je v této chvíli zbytečná. Není nutno podléhat obavám, u ohrožených osob bude město Olomouce vynakládat značné síly, aby o ně bylo postaráno,“ sdělil Miroslav Žbánek, primátor města Olomouc. 

Hodnocení článku je 78 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky město, bezpečnost, virus, koronavirus, opatření, Olomouc, primátor, tisková konference, Miroslav Žbánek, rada obce, Bezpečnostní rada státu, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Aquapark Olomouc, Knihovna města Olomouce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město Olomouc představilo mimořádná opatření a doporučení po jednání bezpečnostní rady  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.