Počasí dnes28 °C, zítra27 °C
Pátek 19. července 2024  |  Svátek má Čeněk
Bez reklam

Počet nákaz v Olomouckém kraji vzrostl na 172

Počet potvrzených nákaz koronavirem vzrostl v Olomouckém kraji na 172. Je to o tři více, než uváděl kraj ve čtvrtek večer. Nejvíce případů, celkem 137, má okres Olomouc, osm desítek z nich pochází z oblastí Litovle a Uničova uzavřených před dvěma týdny kvůli šíření nákazy. Nárůst ale poslední dobou vykazuje především Olomouc, kde je už pět desítek nemocných. Hygienici dosud poslali k odběru vzorky 1265 lidí, za posledních 24 hodin to je nárůst o 173 případů, uvedla dnes ráno olomoucká krajská hygienická stanice.

Druhým nejpostiženějším okresem je Prostějovsko s 25 případy. Na Přerovsku je pět potvrzených nákaz, na Šumpersku čtyři a jeden případ eviduje Jesenicko. V nařízených karanténách je k dnešnímu ránu 649 lidí, což je o 80 více než ve čtvrtek ráno. V Olomouckém kraji zůstávají dva vyléčení. Jako první opustil infekční oddělení v pondělí muž z Japonska, který byl zároveň prvním pozitivním případem v Olomouckém kraji, druhým vyléčeným byl šestašedesátiletý muž. Strávil v nemocnici deset dní a infekční oddělení opustil v úterý.

Aktuální rozdělení nákaz podle správních obvodů hejtmanství zatím nezveřejnilo. Ve středu večer v obvodu Litovle zůstávalo 52 potvrzených případů a v Uničově 30. Čísla se však naopak zvyšují v Olomouci. Ještě v úterý šlo o 16 potvrzených případů, ve středu jich bylo již 22 a podle posledních údajů ze čtvrteční noci se počet vyšplhal na 50 nakažených.

Se zvyšujícími se čísly potvrzených nákaz se však v Olomouckém kraji zvyšuje zároveň i počet odběrů. Jen hygienici z úterý na středu nařídili odběry u 120 lidí, ze středy na čtvrtek to již bylo ve 152 případech a za posledních 24 hodin ve 173 případech, zjistila ČTK. K odběrům však od tohoto týdne mohou posílat lidi s klinickými příznaky akutního respiračního onemocnění také praktičtí lékaři.

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky ČR, koronavirus, Olomoucký, infekční onemocnění, Olomoucký kraj, Olomouc, Litovel, Uničov, Krajská hygienická stanice, Japonsko, okres Prostějov, okres Přerov, okres Šumperk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Počet nákaz v Olomouckém kraji vzrostl na 172  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.