Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Konec štítů pro kadeřnice, barbery či pedikérky? Babiš to v pondělí navrhne vládě

Premiér Andrej Babiš (ANO) v pondělí na jednání vlády navrhne, aby kadeřníci, manikérky a pedikérky už nemuseli nosit ochranné štíty. Řekl to serveru iDNES.cz. Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) bude o tomto opatření jednat s epidemiologickou komisí. Kadeřníci a další podobné profese musí nyní nosit roušku i štít, řada z nich to ale kritizuje.

Babiš o těchto opatřeních mluvil s hygieničkami Jarmilou Rážovou a Zdeňkou Jágrovou. "Ony říkají, že by ty kryty kadeřníci nemuseli mít," řekl serveru premiér. Epidemiolog Rastislav Maďar přitom v pátek uvedl, že kadeřníci představují pro klienty riziko a musí i nadále akceptovat nošení roušky a štítu.

Podle Roberta Starého, který je iniciátorem výzvy vládě za zrušení povinnosti štítů, kombinace roušky a štítu ohrožuje kadeřníky na zdraví. Špatně se jim dýchá, ještě závažnější riziko je podle něj u lidí s nízkým tlakem. Někteří kadeřníci tak kvůli tomu omdleli nebo se jim spustila krev z nosu.

Babiš se Starým mluvil, zástupce kadeřníků mu podle něj řekl, že si mohou měnit roušky každou hodinu. "Myslím, že v pondělí vládu ukecám, aby kadeřníci nemuseli mít ty kryty," uvedl premiér.

Kadeřnictví, holičství či barber shopy se po nucené pauze znovu otevřely 11. května, a to za přísných bezpečnostních a hygienických pravidel. Dvojí ochrana obličeje platí také pro kosmetičky, manikérky, pedikérky či maséry.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky babiš, štíty, vláda, koronavirus, kadeřnice, barber, pedikérka, Andrej Babiš, kadeřník, ANO 2011, rouška, Adam Vojtěch, iDNES.cz, Jarmila Rážová, Zdeňka Jágrová, Rastislav Maďar

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Konec štítů pro kadeřnice, barbery či pedikérky? Babiš to v pondělí navrhne vládě  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.