Počasí dnes27 °C, zítra30 °C
Sobota 20. července 2024  |  Svátek má Ilja
Bez reklam

Olomoucký kraj zasáhnou silné bouřky, stoupnou hladiny řek

Zejména východní část země zasáhnou dnes a v neděli silné bouřky. Doprovázet je budou intenzivní srážky, napršet může úhrnem až 45 litrů na metr čtvereční. Meteorologové očekávají, že stoupnou hladiny řek, v částech Olomouckého a Pardubického kraje proto platí povodňová bdělost. Informoval o tom Český hydrometeorologický ústav.

Dnes platí výstraha od 14:00 pro Vysočinu, Pardubický kraj a části krajů Královéhradeckého, Olomouckého, Jihomoravského a Jihočeského. Déšť může lokálně rozvodnit malé toky a zatopit podchody, podjezdy nebo sklepy. „Nebezpečí mohou představovat i blesky a zesílení větru,“ uvedli meteorologové.

Výstraha končí v neděli ráno, od nedělního poledne ovšem platí další. Týká se Zlínského a Moravskoslezského kraje a většiny území Olomouckého a Jihomoravského kraje. Bouřky by v těchto částech země měly ustat v noci z neděle na pondělí.

Povodňová bdělost v Olomouckém a Pardubickém kraji platí od nedělního do pondělního rána. „Vlivem předpokládaných srážek bude docházet k výrazným vzestupům hladin vodních toků s možností dosažení prvního stupně povodňové aktivity,“ varuje ČHMÚ. V místech s intenzivnějšími srážkami ale mohou hlavně hladiny menších toků vystoupat i na vyšší povodňové stupně.

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com, ČHMÚ

Štítky bouřka, olomouc, výstraha, nebezpečí, řeky, Olomoucký kraj, Pardubický kraj, Český hydrometeorologický ústav, Jihomoravský kraj, Jihočeský kraj, Kraj Vysočina, Královéhradecký kraj, Zlínský kraj, Moravskoslezský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Olomoucký kraj zasáhnou silné bouřky, stoupnou hladiny řek  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.