Počasí dnes27 °C, zítra30 °C
Sobota 20. července 2024  |  Svátek má Ilja
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Evropská unie prodloužila STK o sedm měsíců. Při cestě do Chorvatska ale můžou nastat problémy

PR článek

V červnu vydala Evropská unie nařízení, které se týká propadlých kontrol na STK. Řidiči, kterým lhůta pro technické prohlídky a platnost osvědčení o technické způsobilosti vozidla vyprší mezi 1. únorem a 31. srpnem 2020, dostanou čas dalších sedm měsíců. Nařízení o STK přijala ale jen hrstka členských zemí. Řidiče tak můžou při cestě do zahraničí čekat nepříjemné problémy. Vladimír Foukal z olomoucké stanice STK „Na Přerovské“ proto radí pravidelnou technickou prohlídku provést v řádném termínu.

V platnost vešlo nařízení Evropské unie, kdy se mimo prodloužení řidičských průkazů mluví také o prodloužení technických prohlídek. O 7 měsíců u vozidel, kterým skončila nebo skončí platnost technické prohlídky v období od 1. února do 31. srpna 2020. „Bohužel už se méně mluví o tom, že nařízení Evropské unie týkající se STK přijalo pouze 6 zemí z 27, a to Rakousko, Itálie, Švédsko, Kypr, Portugalsko a Česká republika,“ upozorňuje Vladimír Foukal z STK „Na Přerovské“.

Proveďte si pravidelnou technickou prohlídku u STK „Na Přerovské“ a vyhněte se tak možným komplikacím. Přijet můžete bez objednání, obslouženi budete rychle a kvalitně.

STK „Na Přerovské“ najdete u kruhového objezdu ve směru na Olympii.

Cesty za dovolenou po Evropě se tak mohou stát velkou nepříjemností. Široká veřejnost by proto měla zvážit, zda technickou prohlídku není lepší provést v termínu, kdy vozidlu končí technická prohlídka dle záznamu v technického průkazu. „Vyhnete se tak zbytečným komplikacím, zvláště pokud cestujete do zahraničí, jako např. do Chorvatska, Slovinska, Španělska nebo jen na Slovensko,“ říká Foukal.

„Bohužel i v České republice se pokutuje za propadlou technickou prohlídku, jelikož informace nedorazila ke všem zúčastněným, ke kterým dorazit měla. Otázkou dále zůstává, jak bude vozidlo s propadlou technickou prohlídkou posuzováno ze strany pojišťoven v případě nehody,“ zamýšlí se Foukal z olomoucké STK „Na Přerovské“.

Hodnocení článku je 72 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto STK „Na Přerovské“

Štítky STK, kontrola, technická, státní, auto, oprava, servis, zahraničí, Evropská unie, Chorvatsko, Česko, Itálie, Rakousko, Švédsko, Portugalsko, Kypr, Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Evropská unie prodloužila STK o sedm měsíců. Při cestě do Chorvatska ale můžou nastat problémy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.