Počasí dnes19 °C, zítra21 °C
Středa 3. července 2024  |  Svátek má Radomír
Bez reklam

Ceny pohonných hmot v ČR opět vzrostly o desítky haléřů. Olomoucký kraj je jeden z nejdražších v zemi

Ceny pohonných hmot v Česku od minulého týdne opět rostly o desítky haléřů. Benzin Natural 95 zdražil o 35 haléřů na průměrných 27,39 Kč za litr. Nafta se prodává v průměru za 26,97 Kč za litr, což je o 29 haléřů více než minulou středu. Vyplývá to z informací na webu firmy CCS, která ceny paliv sleduje. Ceny pohonných hmot v Česku rostou od půlky května. Předtím od poloviny ledna naopak klesaly.

Nejvíce zaplatí řidiči za paliva v Praze. Natural 95 se v hlavním městě prodává průměrně za 28,42 Kč/l, litr nafty tam stojí v průměru 28,20 koruny. V žádném jiném regionu se průměrné ceny pohonných hmot přes 28 korun nedostaly.

Naopak nejlevnější jsou benzin i nafta ve Zlínském kraji. Natural se tam stále drží pod hranicí 27 korun, prodává se průměrně za 26,90 Kč/l. Nafta stojí u tamních čerpacích stanic v průměru 26,46 koruny za litr.

V Olomouckém kraji se ceny drží nad celorepublikovým průměrem. Natural 95 je dražší jen v Praze, Středočeském kraji a na Vysočině. Průměrně ho v našem kraji řidiči koupí za 27,55 koruny za litr. U nafty je situace podobná. Kromě hlavního města, Středočeského kraje a Vysočiny je nafta v průměru dražší ještě v kraji Jihomoravském, byť pouze o jeden halíř. V Olomouckém kraji řidiči natankují naftu za 27,08 koruny za litr.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com | Zdroj ČTK

Štítky benzín, nafta, cena, phm, auto, pumpa, pohonné látky, Česko, Olomoucký kraj, motorová nafta, Praha, Středočeský kraj, Kraj Vysočina, Zlínský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ceny pohonných hmot v ČR opět vzrostly o desítky haléřů. Olomoucký kraj je jeden z nejdražších v zemi  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.