Počasí dnes24 °C, zítra23 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Prostějov je město pro byznys. Nabízí nejlepší podmínky podnikatelům v kraji. Stal se i celostátním vítězem

Nejlepší podmínky podnikatelům v Olomouckém kraji nabízí Prostějov, který tak obhájil loňské prvenství v tomto regionu. Prostějov se posléze stal i celostátním vítězem pravidelného výzkumu Město pro byznys. Druhé místo v letošním ročníku obsadil Šumperk a třetí jsou Hranice na Přerovsku. Výsledky dnes organizátoři ze společnosti Communa zveřejnili v Olomouci.

Prostějov podle výzkumu těží především z vysokého podílu firem, výborné dopravní dostupnosti a má velmi nízkou nezaměstnanost. V přístupu veřejné správy se vyznačuje dobrou komunikací s podnikateli, kvalitními webovými stránkami a kvalitní elektronickou komunikací.

Šumperk letos uspěl v testu elektronické komunikace, v Hranicích je hodně malých a středních firem. Ve stříbrném Šumperku si lidé přijdou v rámci Olomouckého kraje na vysoce nadprůměrné platy a vysoký je zde rovněž podíl právnických osob.

Do výzkumu jsou pravidelně zařazena všechna města a obce s rozšířenou působností v ČR a městské části Prahy. Analytická agentura Datank je hodnotí podle dvou desítek kritérií rozdělených do dvou oblastí, a to podnikatelské prostředí a přístup veřejné správy.

Autoři | Foto prostejov.eu

Štítky ČR, hospodářství, správa, obce, ocenění, Olomoucký, Prostějov, výzkum, Šumperk, Olomoucký kraj, Hranice, Olomouc, okres Přerov, Česko, Praha, podnikání

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prostějov je město pro byznys. Nabízí nejlepší podmínky podnikatelům v kraji. Stal se i celostátním vítězem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.