Počasí dnes24 °C, zítra22 °C
Pondělí 1. července 2024  |  Svátek má Jaroslava
Bez reklam

Podle Prymuly nás čeká další zpřísnění opatření, pokud v úterý neklesne počet nakažených

Ministr zdravotnictví Roman Prymula (za ANO) předpokládá, že budou potřeba další opatření proti šíření koronaviru, pokud v úterý neklesne denní přírůstek nakažených. Bez dalších omezení by podle něj trval nestandardní režim až do Vánoc. Prymula to řekl v pořadu České televize Otázky Václava Moravce. Nouzový stav, který zatím platí do 3. listopadu, by se tak měl podle něj prodloužit o měsíc.

„Pokud nedojde k poklesu (nakažených) už v úterý, kdy uvidíme první ostré číslo za ten následující týden, tak si myslím, že je namístě opravdu zpřísnění opatření. Protože jinak bychom opravdu až do Vánoc byli v nějakém nestandardním režimu," řekl Prymula. Pokud by v příštím týdnu zabrala dosavadní opatření a přírůstky nakažených začaly klesat, nynější opatření by se podle ministra musela zachovat zhruba ještě měsíc.

„To si myslím, že je velmi pravděpodobné, protože zatím k tomu poklesu (nakažených) nedochází," řekl Prymula na otázku, zda bude potřeba prodloužení nouzového stavu o měsíc. Na konec stavu nouze, který kabinet vyhlásil od 5. října, je navázána platnost některých vládních krizových opatření. O prodloužení musí vláda požádat Sněmovnu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto unsplash.com

Štítky koronavirus, covid-19, opatření, zpřísnění, Prymula, Roman Prymula, Vánoce, ANO 2011, Česká televize, Otázky Václava Moravce, Poslanecká sněmovna ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podle Prymuly nás čeká další zpřísnění opatření, pokud v úterý neklesne počet nakažených  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.