Počasí dnes27 °C, zítra30 °C
Sobota 20. července 2024  |  Svátek má Ilja
Bez reklam

Policisté zadrželi podezřelého ze série znásilnění v Olomouci

Olomoučtí kriminalisté zadrželi dvaačtyřicetiletého muže podezřelého ze série znásilnění žen z komunity bezdomovců v Olomouci. Poslední útok se podle policie stal 10. ledna, kdy muž údajně přepadl pár spící v plechové boudě na odlehlém místě ve městě. Útočník muže fyzicky napadl a poté zaútočil na ženu, sdělila dnes policejní mluvčí Petra Vaňharová. Podle kriminalistů má na svědomí i další dvě znásilnění z loňska a další fyzická napadení. Muž skončil ve vazbě.

Na stopu podezřelého cizince se policisté dostali po posledním útoku, kdy nejprve fyzicky napadl muže a v momentě, kdy poškozený zůstal ležet nehybně na zemi, zaútočil i na ženu. "Tu nejenže fyzicky napadl, ale následně ji i znásilnil a z místa odešel," uvedla policejní mluvčí. Muže se kriminalistům podařilo dopadnout po rozsáhlém pátrání, pomohly i kamerové záznamy z okolí místa činu. Zadrželi ho o několik dní později v ulicích Olomouce. Vyšetřování přitom kriminalistům komplikovala skutečnost, že se trestná činnost odehrávala v prostředí bezdomovců.

Během vyšetřování vyšlo najevo, že útočník má zřejmě na svědomí také napadení ze září a října minulého roku. "Jednalo se o další znásilnění dvou žen a několik fyzických napadení. I v těchto případech šlo o útoky směřované na osoby z prostředí bezdomovců," uvedla policejní mluvčí. Podle vyšetřovatelů měla napadení podobné znaky. "Útočník páchal trestnou činnost na osobách pocházejících z komunity sociálně vyloučených obyvatel a shodu kriminalisté spatřovali i ve způsobu a intenzitě provedení sexuálně motivovaného napadení. V průběhu prověřování vyšlo také najevo, že útočník potřeboval ke svému sexuálnímu uspokojení předchozí fyzické násilí," dodala mluvčí.

Dvaačtyřicetiletého cizince, který byl ve své zemi v minulosti odsouzen za loupeže a znásilnění, kriminalisté obvinili z několika trestných činů proti lidské důstojnosti v sexuální oblasti a trestných činů proti zdraví. Soud jej poslal do vazby, hrozí mu tři až deset let vězení.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky ČR, kriminalita, znásilnění, Olomouc, bezdomovec, napadení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté zadrželi podezřelého ze série znásilnění v Olomouci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.