Počasí dnes29 °C, zítra22 °C
Sobota 6. července 2024  |  Svátek má Státní svátek - Mistr Jan Hus
Bez reklam

Apartmány v Jeseníkách jsou na jarní prázdniny už obsazené

Obsazené jsou na termíny jarních prázdnin apartmány v Jeseníkách, do kterých se navzdory uzavřeným sjezdovkám chystají zamířit hlavně rodiny s dětmi. Poptávka po ubytování v apartmánech je letos kvůli pandemii koronaviru a uzavřeným hotelům a penzionům výrazně vyšší než v předešlých letech.

Beznadějně obsazená je až do poloviny března Roubenka Oliver v Loučné nad Desnou - Rejhoticích. "Roubenku máme deset let a měla jsem vždycky na jarní prázdniny obsazeno," řekla Šárka Kulichová, která chalupu provozuje spolu s manželem. Letos je ale podle Kulichové poptávka po ubytování v termínech jarních prázdnin mnohem vyšší a stále neutuchá. "I když mám na webu rezervační kalendář s obsazenými termíny, tak mi lidé stále volají a žádají o rezervaci pobytu v případě, pokud někdo z našeho kalendáře vypadne," uvedla Kulichová.

Lidé si letos s velkým předstihem objednávají i letní termíny, které už jsou v Roubence Oliver také plné. "Rezervace jsou teď velmi rychlé. Nikdy jsem v lednu neměla obsazené celé léto," podotkla Kulichová. Podle ní je vidět, že lidé chtějí letos zůstat v Česku, protože není jasné, jak to bude v létě s cestováním na dovolenou do zahraničí.

Jeseníky nyní nabízejí dobré sněhové podmínky. Hlavně o víkendech jsou hory plné vyznavačů běžeckého lyžování a rekreantů. Na své si přijdou také děti, které sáňkují na zasněžených sjezdovkách. "Máme obsazeno. Jsme z Olomouce a máme hodně přátel právě mezi Olomoučany, kteří k nám přijedou na návštěvu," řekla Anna Kučerková, která má na starost 24 apartmánů na Červenohorském sedle.

Vláda ve čtvrtek večer zpřísnila podmínky pro ubytování na horách. Podle nových vládních pravidel platných od soboty mohou ve vlastních rekreačních objektech pobývat jen členové jedné domácnosti. Zakázáno je poskytování ubytovacích služeb pro rekreační účely.

Pokud se podle ministra průmyslu a obchodu Karla Havlíčka (za ANO) jedná o nájemní vztah, tedy někdo si pronajme chalupu na smlouvu, je to i nyní možné. V případě, že lidé se budou chtít v hotelu či penzionu ubytovat v rámci pracovní cesty, musí mít potvrzení od zaměstnavatele či objednavatele služby a nesmí tam pobývat s rodinou.

Obsazené jsou jesenické apartmány a chaty od konce loňského roku. "Když mám chalupu, ve které neprovozuji žádné služby a nebydlím tam, tak mám zato, že není nic protiprávního, když ji pronajmu a lidem předám klíče. Lidé tam jsou sami stejně, jako by byli doma," řekl majitel chalupy na Jesenicku, které si nepřál být jmenován

Podle něj hodně lidí v předchozích týdnech strávilo na chalupě v Jeseníkách pracovní týden a zaměstnání vykonávali formou home office. "Bylo toho hodně už od prosince a trend pokračoval v lednu. Přijeli k nám na chalupu hosté, kteří dělají například v oblasti IT a běžně pracují z domova. Chtěli prostě změnit prostředí," uvedl.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, rekreace, koronavirus, reality, Jeseníky, byt, jarní prázdniny, chalupa, pandemie covidu-19, Loučná nad Desnou, Karel Havlíček, ANO 2011, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Apartmány v Jeseníkách jsou na jarní prázdniny už obsazené  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.