Kuchař Roman Paulus, který v minulosti pro pražský hotel Alcron získal šest michelinských hvězd, bude působit jako šéfkuchař olomoucké společnosti LOBSTER Catering. V Olomouci zároveň připravuje otevření nového konceptu kantýny. Vznikne v atriu budovy Envelopa Office Center, kterou poblíž historického centra města staví skupina podnikatele Richarda Morávka. Sdělil to Pavel Vysloužil ze společnosti Redstone Group.
„Mám v Olomouci mnoho přátel. Místní gastronomie je na vzestupu a z Olomouce se stává vyhledávaná gastronomická destinace. Delší dobu jsem se chystal k životní změně, člověk nesmí propadnout stereotypu, musí přijímat nové výzvy," uvedl Roman Paulus, kterému možnost profesní realizace v Olomouci nabídl podnikatel Richard Morávek. Paulus bude působit jako šéfkuchař společnosti LOBSTER Catering.
Na podzim bude v atriu Envelopa Office Center otevřen nový gastronomický koncept, který Paulus povede. „Mým cílem je zbourat stereotypy, které mají lidé z minulosti spojeny se slovy kantýna, bistro. Představit je úplně jinak, na úrovni 21. století," řekl Paulus.
Paulusův vztah k Olomouci má delší kořeny. Od otevření v roce 2013 je patronem Lobster Family restaurant v Galerii Šantovka. Kromě pomoci s přípravou konceptu této restaurace pořádal v Olomouci pravidelně také Školy vaření s Romanem Paulusem a účastnil se místního Garden Food Festivalu.
„Chci pomoci olomoucké gastronomii také v souvislosti s negativními dopady pandemie covid-19. Kvalitní koncepty se neohrožují, naopak znamenají synergii a vzájemnou podporu. Společným úsilím se Olomouc stane pojmem pro všechny milovníky dobrého jídla," řekl Paulus, jehož kuchařský rejstřík obsahuje tradiční speciality i exotické pokrmy.
Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.