Počasí dnes7,5 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 13. března 2025  |  Svátek má Růžena
Bez reklam

Olomouc je vyhledávaná gastronomická destinace, říká nový šéfkuchař Lobsteru Roman Paulus

Autoři | Foto LOBSTER Catering

Kuchař Roman Paulus, který v minulosti pro pražský hotel Alcron získal šest michelinských hvězd, bude působit jako šéfkuchař olomoucké společnosti LOBSTER Catering. V Olomouci zároveň připravuje otevření nového konceptu kantýny. Vznikne v atriu budovy Envelopa Office Center, kterou poblíž historického centra města staví skupina podnikatele Richarda Morávka. Sdělil to Pavel Vysloužil ze společnosti Redstone Group.

„Mým cílem je zbourat stereotypy"

„Mám v Olomouci mnoho přátel. Místní gastronomie je na vzestupu a z Olomouce se stává vyhledávaná gastronomická destinace. Delší dobu jsem se chystal k životní změně, člověk nesmí propadnout stereotypu, musí přijímat nové výzvy," uvedl Roman Paulus, kterému možnost profesní realizace v Olomouci nabídl podnikatel Richard Morávek. Paulus bude působit jako šéfkuchař společnosti LOBSTER Catering.

V kuchyni Lobster Family restaurant působili známí kuchaři Jaroslav Klár či Richard Klemeš. Akce v této restauraci pořádal Jan Punčochář. Nynějším šéfkuchařem je František Pospíšil. Do Olomouce lidé jezdí za gastronomickými zážitky, které nabízí restaurace Entrée šéfkuchaře Přemka Forejta. Velké renomé si v poslední době získala kuchyně Long Story Short.

Na podzim bude v atriu Envelopa Office Center otevřen nový gastronomický koncept, který Paulus povede. „Mým cílem je zbourat stereotypy, které mají lidé z minulosti spojeny se slovy kantýna, bistro. Představit je úplně jinak, na úrovni 21. století," řekl Paulus.

„Chci pomoci olomoucké gastronomii“

Paulusův vztah k Olomouci má delší kořeny. Od otevření v roce 2013 je patronem Lobster Family restaurant v Galerii Šantovka. Kromě pomoci s přípravou konceptu této restaurace pořádal v Olomouci pravidelně také Školy vaření s Romanem Paulusem a účastnil se místního Garden Food Festivalu.

„Chci pomoci olomoucké gastronomii také v souvislosti s negativními dopady pandemie covid-19. Kvalitní koncepty se neohrožují, naopak znamenají synergii a vzájemnou podporu. Společným úsilím se Olomouc stane pojmem pro všechny milovníky dobrého jídla," řekl Paulus, jehož kuchařský rejstřík obsahuje tradiční speciality i exotické pokrmy.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Chceš nám něco sdělit?Napiš nám

Napiš do redakce

Pošli nám tip na článek, reakci na daný článek nebo jakoukoliv zpětnou vazbu.

* Soubor není povinné přikládat.
Napište první písmeno abecedy.

Štítky restaurace, gastro, Olomouc, Paulus, Roman Paulus, Alcron Hotel Prague, stereotyp, gastronomie, Jan Punčochář, František Pospíšil, Přemek Forejt, Šantovka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Olomouc je vyhledávaná gastronomická destinace, říká nový šéfkuchař Lobsteru Roman Paulus  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.