Počasí dnes33 °C, zítra23 °C
Neděle 30. června 2024  |  Svátek má Šárka
Bez reklam

Olomouc je vyhledávaná gastronomická destinace, říká nový šéfkuchař Lobsteru Roman Paulus

Kuchař Roman Paulus, který v minulosti pro pražský hotel Alcron získal šest michelinských hvězd, bude působit jako šéfkuchař olomoucké společnosti LOBSTER Catering. V Olomouci zároveň připravuje otevření nového konceptu kantýny. Vznikne v atriu budovy Envelopa Office Center, kterou poblíž historického centra města staví skupina podnikatele Richarda Morávka. Sdělil to Pavel Vysloužil ze společnosti Redstone Group.

„Mým cílem je zbourat stereotypy"

„Mám v Olomouci mnoho přátel. Místní gastronomie je na vzestupu a z Olomouce se stává vyhledávaná gastronomická destinace. Delší dobu jsem se chystal k životní změně, člověk nesmí propadnout stereotypu, musí přijímat nové výzvy," uvedl Roman Paulus, kterému možnost profesní realizace v Olomouci nabídl podnikatel Richard Morávek. Paulus bude působit jako šéfkuchař společnosti LOBSTER Catering.

V kuchyni Lobster Family restaurant působili známí kuchaři Jaroslav Klár či Richard Klemeš. Akce v této restauraci pořádal Jan Punčochář. Nynějším šéfkuchařem je František Pospíšil. Do Olomouce lidé jezdí za gastronomickými zážitky, které nabízí restaurace Entrée šéfkuchaře Přemka Forejta. Velké renomé si v poslední době získala kuchyně Long Story Short.

Na podzim bude v atriu Envelopa Office Center otevřen nový gastronomický koncept, který Paulus povede. „Mým cílem je zbourat stereotypy, které mají lidé z minulosti spojeny se slovy kantýna, bistro. Představit je úplně jinak, na úrovni 21. století," řekl Paulus.

„Chci pomoci olomoucké gastronomii“

Paulusův vztah k Olomouci má delší kořeny. Od otevření v roce 2013 je patronem Lobster Family restaurant v Galerii Šantovka. Kromě pomoci s přípravou konceptu této restaurace pořádal v Olomouci pravidelně také Školy vaření s Romanem Paulusem a účastnil se místního Garden Food Festivalu.

„Chci pomoci olomoucké gastronomii také v souvislosti s negativními dopady pandemie covid-19. Kvalitní koncepty se neohrožují, naopak znamenají synergii a vzájemnou podporu. Společným úsilím se Olomouc stane pojmem pro všechny milovníky dobrého jídla," řekl Paulus, jehož kuchařský rejstřík obsahuje tradiční speciality i exotické pokrmy.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto LOBSTER Catering

Štítky restaurace, gastro, Olomouc, Paulus, Roman Paulus, Alcron Hotel Prague, stereotyp, gastronomie, Jan Punčochář, František Pospíšil, Přemek Forejt, Šantovka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Olomouc je vyhledávaná gastronomická destinace, říká nový šéfkuchař Lobsteru Roman Paulus  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.