Počasí dnes26 °C, zítra30 °C
Pondělí 8. července 2024  |  Svátek má Nora
Bez reklam

Jarní část výstavy Flora Olomouc letos nahradí venkovní zahradnické trhy

Tradiční výstava Flora Olomouc se i letos na jaře kvůli epidemii koronaviru neuskuteční. Pro milovníky květin a zahrádkáře však pořadatelé na duben a květen připravili alespoň troje zahradnické trhy. Vstup na ně bude zdarma.

Jarní etapu oblíbené výstavy Flora Olomouc každoročně navštěvovaly desítky tisíc lidí. Pomyslné vítání jara se kvůli koronaviru nekonalo už loni a bylo to poprvé za šedesát let. Stejně tomu bude i letos. "Jarní Flora se měla konat koncem dubna, ale vzhledem k vývoji pandemie jsme nuceni výstavu zrušit. Situace se nevyvíjí dobře a výrazné rozvolňování přísných opatření se zatím nechystá. Vůbec netušíme, kdy budeme moci velké akce typu Flora pořádat,“ vysvětlila ředitelka Výstaviště Flora Olomouc Eva Fuglíčková.

Součástí jarní výstavy bývají populární venkovní zahradnické trhy, o které návštěvníci nepřijdou. "Klasická jarní Flora se sice konat nebude, ale protože nechceme návštěvníky připravit o možnost nakoupit vše potřebné pro zahrádky či balkóny, rozhodli jsme se uspořádat alespoň víkendové zahradnické trhy, na které bude vstup zdarma," potvrdila manažerka projektu Zuzana Chalupová.

Zahradnické trhy nabídnout květiny, zeleninu, semena, okrasné rostliny, školkařské výpěstky nebo zahradnické pomůcky a potřeby. "Návštěvníci se mohou těšit třeba na petúnie, lobelky, muškáty, verbeny, trvalky i skalničky. Na své si přijdou i milovníci bylinek. Lidé si budou moci koupit ovocné stromky a keře," dodala Chalupová.

Zahradnické trhy se budou konat ve třech termínech v okolí pavilonu A ve Smetanových sadech. Trhy proběhnou jednou v dubnu a dvakrát v květnu. "Květnové termíny jsme volili tak, aby již bylo po "zmrzlých" a návštěvníci se nemuseli obávat vysadit si nové rostliny na zahradu či balkón," řekla Chalupová. První zahradnické trhy budou 24. a 25.dubna, další 15. a 16. a rovněž 22. a 23. května.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Drbna.cz

Štítky Flora, Olomouc, výstava, jaro, koronavirus, Flora Olomouc, pandemie covidu-19, Zuzana Chalupová, Výstaviště Flora Olomouc, a.s., květiny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jarní část výstavy Flora Olomouc letos nahradí venkovní zahradnické trhy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.