Počasí dnes24 °C, zítra30 °C
Pátek 5. července 2024  |  Svátek má Státní svátek - Cyril a Metoděj
Bez reklam

Olomoucká zoo rozšířila expozici s varany, užovkami a leguány

O sedm nových terárií, dvě insektária a velkou nádrž rozšířila zoologická zahrada na Svatém Kopečku u Olomouce expozici věnovanou terarijním zvířatům. Modernizace expozice s varany, užovkami, leguány a cizokrajným hmyzem přišla na 817 tisíc korun.

Modernizaci expozice začala zoo plánovat loni v lednu, první úpravy byly zahájeny o měsíc později. "Od návrhu přes samotnou realizaci, elektroinstalaci až po konečné zařízení, osázení rostlinami a umístění zvířat nám tvorba zabrala bezmála devět měsíců," uvedla mluvčí zoo Iveta Gronská. Původní terarijní expozice byla zrekonstruována a v její vstupní části přibyly automaticky se zavírající dveře.

V expozici jsou k vidění chameleoni, korovci jedovatí, varani, užovky, leguánci, ještěrky, ale i švábi, bazilišci či hroznýš Dumerilův. "Varani dostali nové vhodnější terárium s vestavěným vodopádkem, který napodobuje prostředí přirozeného výskytu těchto impozantních ještěrů na březích řek severní Austrálie," uvedla Gronská.

Zoo na Svatém Kopečku je od loňského podzimu kvůli pandemii koronaviru zavřená. Jejími branami loni prošlo o 55 tisíc lidí méně než v předchozím roce, dohromady sem zamířilo přes 293 tisíc lidí. Návštěvnost pod hranicí 300 tisíc zástupci zahrady zaznamenali naposledy před 25 lety. Na loňském propadu návštěvnosti se podepsala opatření kvůli koronaviru. Zahrada byla loni na čtyři měsíce uzavřena.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Zoo Olomouc

Štítky ČR, příroda, zoo, Olomouc, FOTO, Svatý Kopeček, zoologická zahrada, pandemie covidu-19, Austrálie, terárium

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vašek Kovalčík

Nádherní tvorové. Až pominou kovid opatření, tak bych se rád podíval. Jsem totiž obdivovatelem plazů. Doma chovám agamu vousatou.

Pondělí, 1. března 2021, 19:37Odpovědět

Olomoucká zoo rozšířila expozici s varany, užovkami a leguány  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.