Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Olomoucký barber shop v pondělí otevře. Se zásahem policie počítám, říká provozovatel

I přes vládní opatření se majitel salonu Doe's Barber Shop Richard Laně rozhodl v pondělí 29. března otevřít své dvě provozovny. Salon bude fungovat za odpovídajících hygienických podmínek, které Laně předem konzultoval s různými subjekty. Provozovatel chce poukázat na možné řešení aktuální situace a postupně tak nastavit pravidla vedoucí k opatrnému otevření s nastavenými podmínkami.

Provoz podle přísných protiepidemických opatření

I přes krizové nařízení vlády se v pondělí 29. března otevřou pobočky pánského holičství Doe's Barber Shop. K tomuto kroku se rozhodl majitel salonu Richard Laně. „V prvé řadě potřebujeme hledat nějaké řešení, protože ze strany vlády nepřichází. Holiči stříhají načerno, po sklepech a garážích bez testování, bez hygienických podmínek. A v druhé řadě je ten důvod finanční. Řešení je tedy to, že se bude stříhat v holičství, kde je na to hygiena nastavená a dá se tam testovat,“ řekl pro Olomouckou Drbnu Richard Laně.

Fungování barberu bude respektovat protiepidemická opatření. Na každé pobočce bude pouze jeden holič, který bude mít respirátor FFP2, a který bude dvakrát týdně testovaný antigenním testem. Stříhat se budou pouze klienti, kteří se předem objednají. Zákazník bude mít při stříhání nasazený respirátor FFP2. V případě, že si klient bude přát úpravu vousů, respirátor si sundá a holič si k respirátoru nasadí štít. Mezi klienty bude vždy více času, aby se omezil kontakt více lidí, a aby byl čas na dezinfekci.  

Za rozhodnutím otevřít stálo ekonomické přežití

Policie o avizovaném otevření holičství ví a situaci bude monitorovat, popřípadě bude reagovat na oznámení a podněty občanů. „Případné zjištění porušení krizových opatření budeme řešit buď na místě uložením pokuty v příkazním řízení, nebo zjištěné protiprávní skutečnosti budeme oznamovat příslušnému správnímu orgánu k dalšímu projednání,“ řekla pro Olomouckou Drbnu krajská policejní mluvčí Marie Šafářová.

Možný příchod policistů majitel očekává. „Vím, že otevření je proti státnímu nařízení. Se zásahem policie počítám. Vím, že si ponesu nějaké následky, ale je to pro mě buď, anebo. Mám rodinu, dvě děti, holiči neví kudykam. Přijde pokuta a můžeme zavřít tak jak tak. Zoufalá situace si žádá zoufalé činy,“ hájí své rozhodnutí Laně, ale jedním dechem dodává, že se nechce stavět do role mučedníka.

Oznámení o otevření má na Facebooku přes pět tisíc reakcí

Odezva na otevření je na sociálních sítích obrovská. „Přišla mi spousta děkovných dopisů. Na Facebooku náš příspěvek vidělo čtvrt milionu lidí. Já osobně to spíš považuju za zoufalý krok, než za hon za senzací. Společnosti to dává naději,“ uzavírá Laně. 

Pokud bude systém fungovat, doplní pobočky druhý holič a případně třetí. Prostor se vždy rozdělí pomocí paravanů na segmenty tak, aby se klienti nepotkali.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Facebook Doe's Barber Shop

Štítky koronavirus, opatření, služby, Olomouc, policie, respirátor, Facebook, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Olomoucký barber shop v pondělí otevře. Se zásahem policie počítám, říká provozovatel  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.