Počasí dnes27 °C, zítra30 °C
Sobota 20. července 2024  |  Svátek má Ilja
Bez reklam

Hasiči při požáru v ubytovně v Zábřehu zachraňovali člověka ze střechy

Celkem 12 lidí se podařilo zachránit hasičům při nočním požáru jednoho z pokojů v ubytovně v Zábřehu na Šumpersku. Během zásahu museli v silně zakouřeném objektu v dýchacích maskách prohledat 35 pokojů, jednoho obyvatele sundali ze střechy. Evakuovali 52 lidí, nikdo nebyl zraněn.

Podle hasičů šlo o velmi náročný zásah v členitém a rozlehlém dvoupodlažním objektu ubytovny, silný kouř navíc ztěžovala orientaci nejen hasičům, ale také místním obyvatelům.

"Po příjezdu na místo a průzkumu rozsáhlého dvoupodlažního objektu několika pátracími skupinami bylo potvrzeno, že hoří jeden z pokojů. Byly zahájeny hasební práce a souběžně jsme v silně zakouřeném a členitém objektu s minimální viditelností vyhledávali po jednotlivých pokojích obyvatele domu a postupně jsme je vyváděli ven," popsala mluvčí hasičů Lucie Balážová.

Někteří obyvatelé budovu opustili sami, jednoho hasiči pomocí výškové techniky sundali ze střechy objektu. "Celkově jsme museli pečlivě, ale velmi rychle prohledat 35 pokojů. Zachránili jsme takto 12 osob, evakuováno bylo v souhrnu 52 lidí," doplnila mluvčí hasičů.

Pokoj, v němž vzplanul oheň, shořel v celém rozsahu včetně vybavení. Plameny dostali hasiči pod kontrolu během necelých 30 minut. Přetlakovou ventilací poté ubytovnu odvětrali a následně se mohli lidé vrátit do svých pokojů.

Náhradní ubytování nebylo nutné zajišťovat. Příčinu požáru zjišťují vyšetřovatelé hasičů a policie, škoda byla předběžně odhadnuta na půl milionu korun.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HZS

Štítky požár, hasiči, ubytovna, evakuace, Zábřeh, střecha, okres Šumperk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči při požáru v ubytovně v Zábřehu zachraňovali člověka ze střechy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.