Počasí dnes20 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Oblíbené šumperské singletraily se po kontrole otevřou už o víkendu

Do kontroly singletrailů u bývalého plicního sanatoria v Šumperku se pustila společnost Šumperské sportovní areály, která je má ve své správě. Téměř 1,5 kilometru dlouhé stezky pro horská kola v příměstském rekreačním lese si cyklisté v posledních dvou letech velmi oblíbili. Singeltraily budou otevřené od víkendu do konce října.

"Nové terénní stezky pro horská kola vyrostly podél naučně stezky pro děti, takzvaného Čarovného lesa. Pod kopec Kokeš se cyklisté dostanou 550 metrů dlouhým stoupajícím trailem, dolů se pak můžou spustit třemi různými cestami," popsala mluvčí šumperské radnice Soňa Singerová.

Poslední dva roky se mezi šumperskými vyznavači cyklistiky singletraily těší velké oblibě.

"Traily nacházející se v příměstském rekreačním lese mezi bývalým plicním sanatoriem a Tulinkou mají ve své správě Šumperské sportovní areály. Právě tato organizace se pustila do jejich kontroly před sezonou. Zahrnuje například srovnání a opravu vymletých klopených zatáček, ale také odstranění větví zasahujících do trasy nebo nebezpečně vychýlených stromů," dodala mluvčí.

Traily budou pro veřejnost otevřeny od začátku května, tedy už od tohoto víkendu až do konce října. Dohromady měří 1460 metrů a cyklisté si mohou vybrat ze tří tras podle obtížnosti.

"K dispozici je nejlehčí modrá dubová trasa, středně těžká červená, takzvaný tobogán a nejtěžší černá trasa hřebenová," popsala Singerová. Sjezdové tratě mají celkovou délky 910 metrů.

Modrá trať je vhodná pro děti, které zvládají jízdu na kole ve stoje a používají obě brzdy. Červená trať už má prudší části a počítá se s tím, že cyklista nabere vyšší rychlost. Nejtěžší černá trať obsahuje větší terénní nerovnosti, skoky a prudké zatáčky.

"Singletraily jsou určeny výhradně pro horská kola. Lidé by po nich neměli chodit pěšky, jezdit na koních nebo v motorových vozidlech," upozorňuje mluvčí šumperské radnice.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Město Šumperk

Štítky singletrail, horské kolo, cyklistika, Tulinka, Šumperk, cyklista, les

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oblíbené šumperské singletraily se po kontrole otevřou už o víkendu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.