Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Mapová aplikace obsahuje podrobné údaje o investicích v Prostějově

Lepší přehled o investičních akcích nabízí obyvatelům Prostějova nová mapová aplikace PinCity, která byla zprovozněna na internetových stránkách radnice. Po jednoduché registraci mohou lidé projekty také komentovat. Zájemci zde najdou například rozpočet akce, termín dokončení a další informace.

Aplikace PinCity podle mluvčí radnice Jany Gáborové obsahuje přehlednou mapu Prostějova, na níž jsou investiční projekty barevně rozděleny do devíti tematických oblastí zaměřených například na bydlení, dopravu a infrastrukturu či životní prostředí. Zveřejněny jsou velké i menší investice.

"K projektům jsou uvedeny stručné informace, jako je popis, rozpočet, způsob financování, termíny a fáze projektu, fotogalerie či přílohy," uvedla Gáborová.

V mapě projektů si zájemce o informace může vybrat ty, které ho tematicky zajímají. U investičních akcí lze zjistit také to, v jakém stavu projekt je, tedy zda je plánovaný, rozestavěný či už dokončený.

Město plánuje aplikaci rozšířit například o vkládání občanských návrhů či participativní rozpočet. "Samozřejmostí je ze strany města průběžné doplňování informací k projektům, jejich aktualizace a vkládání pozvánek," dodala Gáborová.

"PinCity bude moci používat každý, kdo má přístup k počítači nebo mobilnímu zařízení s připojením k internetu," sdělila mluvčí.

Olomouc zřídila nový web, kam mohou lidé nahlásit závady a místa k opravám

Obyvatelé Olomouce mohou nově hlásit závady a potřebné opravy ve veřejném prostoru přímo Technickým službám. Město k tomu zřídilo speciální webovou stránku.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Město Prostějov

Štítky ČR, správa, internet, Prostějov, projekt, rozpočet, Jana Gáborová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mapová aplikace obsahuje podrobné údaje o investicích v Prostějově  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.