Počasí dnes28 °C, zítra27 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

V kraji se po covidové pauze otevírají venkovní koupaliště a akvaparky

Ačkoliv tomu počasí posledních dnů nenasvědčuje, v tomto týdnu se v Olomouckém kraji otevřou koupaliště. Už dnes se první zájemci dostanou na letní koupaliště v Přerově, následovat budou Jeseník, termály ve Velkých Losinách na Šumpersku nebo akvaparky v Prostějově a Olomouci.

Přerovské letní koupaliště se dnes otevře po sedmi měsících nucené přestávky způsobené koronavirem. Samozřejmostí budou zvýšená hygienická opatření a dezinfekce všech madel a klik.

„Voda ve venkovním bazéně bude ohřátá na 26 stupňů tak, aby se v ní dalo příjemně plavat a naši první plavci nemuseli drkotat zuby,“ potvrdil jednatel společnosti Sportoviště Přerov Jaroslav Hýzl.

Do areálu se zájemci dostanou hlavním vstupem z ulice Kopaniny, jednotné vstupné bude 60 korun, děti do šesti let platit nebudou. „Neočekáváme nával, i když bychom si to přáli,“ podotkl Hýzl.

Naposledy byl bazén otevřený začátkem října, od té doby zaměstnanci prováděli jen udržovací práce a opravy. Ve venkovním areálu výměnili poškozené kachličky a pracovali i na koupališti v Penčicích, které by se mohlo otevřít na konci školního roku. Bazén dostal nový nátěr.

V úterý zahájí provoz také městské koupaliště v Jeseníku. "Koupaliště bude za příznivého počasí otevřeno vždy od 9 do 20 hodin. Dobrou zprávou také je, že ceny vstupného zůstávají nezměněny," uvedla mluvčí radnice Lucie Musialová.

Celodenní vstupné pro dospělého činí 110 korun, senioři nad 65 let, studenti a děti zaplatí 70 korun. Zakoupit lze i půldenní nebo rodinné vstupné. Koupaliště by mělo fungovat do poloviny září.

Novinkou ve Velkých Losinách je rezervační systém

Rovněž v úterý se po dlouhých téměř sto padesáti dnech rozjede termální park ve Velkých Losinách na Šumpersku.

„Provoz sice bude regulován podle režimových opatření ministerstva zdravotnictví, ale přesto uděláme maximum pro to, abychom nabídli návštěvníkům maximální komfort, bezpečí a možnost užít si termálních pramenů,“ sdělil jednatel Termálních lázní Velké Losiny Martin Plachý.

Kvůli nucenému zavření zaznamenaly termály obrovské ztráty. „Škody způsobené dlouhodobým uzavřením areálu v tuto chvíli počítáme. Jsou to jednak výpadky tržeb, což představuje zhruba 20 až 30 milionů korun, vedle toho jsou to provozní ztráty, za které budeme žádat kompenzaci. Ty budou někde na úrovni 15 milionů korun,“ sdělil Plachý.

Návštěvníci s výjimkou dětí do šesti let se budou muset prokázat negativním testem na covid, certifikátem o očkování nebo dokladem o prodělání nemoci covid-19 v uplynulých 180 dnech.

Letošní novinkou v losinském termálním parku je možnost rezervovat si předem termín. „Návštěvníci si budou moci online zarezervovat termín a mít jistotu, že se do termálního parku dostanou, což někdy během špičky bývá problém,“ vysvětlil Plachý.

Olomoucký a prostějovský akvaparky otevřou v průběhu týdne.

V areálu přerovské Laguny bude grilovací zóna. Vzniknout má ještě letos

V areálu přerovské rekreační zóny, tamní Laguny, vznikne nová zóna pro grilování. Město ji vytvoří zpevněním plochy a novým posezením, kam si budou moci návštěvníci donést své přenosné grily. Rozhodli o tom přerovští radní. Město se inspirovalo...

Oblíbené Poděbrady mají nové herní prvky pro děti

V úterý ovšem začíná oficiální sezona na oblíbeném přírodním koupališti Poděbrady u Olomouce. Letos přibyly v blízkosti restaurace Terasa nové herní prvky pro děti a restaurace má novou letní zpevněnou terasu. V nejbližší době také zmizí z ostrova pozůstatky zděných převlékáren a toalet, které vznikly někdy v 70. letech minulého století a už desítky let se nepoužívají.

„Charakter Poděbrad je do značné míry určen tím, že se pohybujeme v Chráněné krajinné oblasti Litovelské Pomoraví. Cílem je proto rekreace s respektem k ochraně přírody,“ vysvětlil primátor Olomouce Mirek Žbánek. Provozní řád má pevně daná pravidla. 

Na Poděbradech se nesmí stanovat, rozdělávat oheň mimo oficiální ohniště, nesmí zde volně pobíhat psi, návštěvníci nemohou provozovat hlasité hudební produkce či poškozovat a znečišťovat přírodu odpadky.

V koupací sezóně, která je od 1. června do 31. srpna, se vybírá i poplatek za parkování. „Vybrané prostředky míří zpět do obnovy a údržby areálu,“ ujišťuje spoluvlastník pozemků Marek Sedláček.

Provozovatelem olomouckého plaveckého areálu bude od nového roku Aquapark Olomouc

Plavecký stadion v Olomouci bude od příštího roku místo společnosti Olterm&TD provozovat firma Aquapark Olomouc, která v okrajové části města spravuje městský akvapark. Návrh smlouvy upravující podmínky provozu stadionu příští týden projedná...

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Termální park Velké Losiny, Město Olomouc, Miroslav Slaný

Štítky koupaliště, akvapark, otevření, sezona, koronavirus, Olomoucký kraj, aquapark, Velké Losiny, Olomouc, Přerov, Jeseník, okres Šumperk, COVID-19, Prostějov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V kraji se po covidové pauze otevírají venkovní koupaliště a akvaparky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.