Počasí dnes14 °C, zítra14 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

IT je zábava i pro holky

PR článek

V neděli 18. července startuje Letní škola IT v Olomouci. Ta se snaží středoškolačkám během jednoho týdne dokázat, že svět informačních technologií nemusí být vůbec nuda. Právě naopak, s kódy se dá kouzlit zábavnou formou a v oboru IT je budoucnost, i když jsou účastnice třeba úplné začátečnice. V rámci programu budou dívky programovat, naučí se základy grafiky, čeká na ně svět virtuální reality a 3D tisku, ale také odpoledne zaměřené na work-life balance i grilovačka a hlavně nové kamarádky a spousta zážitků.

Hlavní myšlenkou Letní školy IT pro je ukázat středoškolačkám možnosti informatiky ve věku, kdy se rozhodují, kam budou ve svém životě dál směřovat. „Mou velkou motivací byla chuť zažít něco nového, poznat nové lidi a dostat se do jiného prostředí. Strach a obavy okamžitě zmizely. Většině holek se ulevilo, když jsme začaly mluvit o svých IT schopnostech, kdy velké množství z nás končilo zapnutím počítače, popřípadě i jeho vypnutím,” přibližuje své zkušenosti účastnice loňské letní školy Kateřina Chalupová.

Středoškolačky mají i letos jedinečnou šanci poznat univerzitní prostředí ještě dříve, než si vůbec podají přihlášku, třeba právě na VŠ se zaměřením na informatiku. Dívkám bude po celý týden k dispozici tým zkušených lektorů a koučů z neziskové organizace Czechitas, kteří je během pěti nabitých dnů naučí zábavnou formou vytvářet webové stránky, upravovat fotky, pracovat s vektorovými křivkami či naprogramovat základní funkce pro webové aplikace.

To, že IT není zrovna cesta, kterou by se každá středoškolačka vydala, neznamená, že si svět počítačů nezamiluje. V minulých letech si účastnice například vyzkoušely virtuální realitu, roztančily robota, dostaly se na exkurze do velkých IT firem jako jsou SAP či Honeywell, a na závěr zažily hackathon, kdy za jediný den dokázaly v týmu vytvořit aplikaci, hru a dokonce i již zmiňovanou webovku.

Máte ve svém okolí středoškolačku, kterou by mohla Letní škola zajímat? Dejte jí o akci vědět! Pro více informací a přihlášení se podívejte zde. Tento týden navíc Czechitas slaví Den dětí slevou 30 % na Letní školu IT! V přihlášce stačí uvést kód “czchts30". Sleva platí do 6. června, pak je zase Letní škola IT za plnou cenu.

Ohodnoť článek

Štítky Letní škola, IT, kurs, dívka, střední škola, Olomouc, Czechitas, SAP SE, Honeywell

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

IT je zábava i pro holky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.