Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Vrahovice otevřely moderní sportovní hřiště. Přišlo na téměř tři miliony korun

Na sídlišti Svornosti v prostějovské čtvrti Vrahovice začalo dnes sloužit nové hřiště. Investici za téměř tři miliony korun si prosadil zdejší osadní výbor, protože staré sportoviště již bylo zastaralé. Od nynějška si zde lidé mohou zahrát například basketbal, nohejbal nebo volejbal.

„Obrátili se na nás členové osadního výboru ve Vrahovicích, že stávající hřiště již nesplňuje požadavky sportovců. Práce na jeho obnově trvaly skoro půl roku,“ uvedl primátor Prostějova František Jura.

Hřiště má zpevněnou plochu z polyuretanu v červené barvě a je doplněné dalšími plochami ze zámkové dlažby. Celý areál je oplocený. Sportovci mohou využívat branky, které jsou součástí oplocení, basketbalové koše na ocelové konstrukci a hřiště má rovněž chráničky pro osazení ocelových sloupků pro nohejbalové a volejbalové sítě.

Proměnou prošlo v Prostějově před časem také hřiště u Základní školky v Palackého ulici v centru, kde padly jehličnaté stromy. Na východní straně prorůstaly přes zídku a na západní straně zasahovaly do běžecké dráhy.

„Podařilo se vyjednat vysazení stromů přímo v této lokalitě. Nebylo to jednoduché vzhledem k prostorovému omezení. Na podzim letošního roku zde vysadíme čtyři štíhlé habry s úzkou korunou a do prostoru mezi sportovní plochou, sousedními objekty a oplocením z ulice Knihařská vysadíme jeden solitérní strom, červenolistý javor,“ uvedla náměstkyně primátora Prostějova Milada Sokolová.

Trávník jde dolů. Hrací plocha Androva stadionu prochází velkou rekonstrukcí

Hrací plocha Androva stadionu v Olomouci prochází v těchto dnech rozsáhlou rekonstrukcí, která se musí pravidelně opakovat jednou za pár let. Práce za čtvrt milionu korun zahrnují například i výsev nového trávníků. Do začátku nové sezony by...

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Město Prostějov

Štítky hřiště, osadní výbor, sídliště Svornosti, Vrahovice, Prostějov, Svornost, František Jura

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vrahovice otevřely moderní sportovní hřiště. Přišlo na téměř tři miliony korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.