Počasí dnes28 °C, zítra27 °C
Pátek 19. července 2024  |  Svátek má Čeněk
Bez reklam

V Chomoutově si děti mohou vyzkoušet tajemný labyrint v trávě

Labyrint v trávě si nyní mohou vyzkoušet děti v Chomoutově v Olomouci. Má průměr asi dvacet metrů a tvar spirály. V jejím středu děti najdou dřevěnou sochu komára. Atrakci vytvořil místní spolek Los Vesinos po dohodě s odborem zeleně na olomouckém magistrátu.

„Jelikož došlo k posunu první seče v naší lokalitě a do toho hodně pršelo, tráva u nás narostla do slušných 100 centimetrů výšky. K tomu se blížil Den dětí a v červenci se slaví Den luk. Tak přišel tenhle nápad s travním labyrintem,“ vysvětlila Lenka Introvič ze spolku Los Vesinos.

Atrakci spolek vytvořil po dohodě s odborem zeleně na olomouckém magistrátu a Technickými službami. Labyrint má průměr asi 20 metrů a tvar spirály, která je doplněná průseky. Ve středu bludiště děti najdou překvapení, dřevěnou sochu komára, kterého vytvořil místní truhlář Zbyněk Musil. Veřejnosti bude labyrint přístupný nejméně do 4. července.

Komár je v Chomoutově známý. Je průvodcem a součástí jiné pátrací hry s názvem Co vyprávěl komár. Ta provází návštěvníky po místní části a ten, kdo správně vyluští indicie, se dostane k pokladu. Odměnou je dřevěná památeční mince s komárem a logem Chomoutova. Průvodce hry je volně ke stažení na stránkách spolku Los Vesinos.

Labyrintem si už prošly desítky dětí, například žáci ze základní školy z Černovíra. "Dneska jsem si zabloudila a jsem nadšeně dojatá. Je to dokonalé," svěřila se na sociálních sítích například Kateřina Kohoutová z Chomoutova.

Náves v Chomoutově bude mít posezení z dubu, který skolil blesk

Obyvatelé Chomoutova u Olomouce chtějí oživit centrum své čtvrti a vybudovat zde zcela novou příjemnou zelenou náves. Dnes z ní zbyla jen frekventovaná dopravní spojka do Olomouce. Na dokončení projektu nyní Chomoutovští shánějí peníze ve veřejné...

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Lenka Introvič

Štítky Chomoutov, labyrint, tráva, Mezinárodní den dětí, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Chomoutově si děti mohou vyzkoušet tajemný labyrint v trávě  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.