Počasí dnes26 °C, zítra30 °C
Pondělí 8. července 2024  |  Svátek má Nora
Bez reklam

Olomoučané si stěžují na neposekané trávníky. Firma dostane pokutu

Obyvatelé okrajových částí Olomouce bombardují zdejší radnici stížnostmi na neposekané trávníky. Zhruba polovinu travnatých ploch ve městě má totiž sekat najatá firma, která neplní termíny. Radnice hodlá okamžitě sjednat nápravu a firmě udělí vysokou pokutu.

„V posledních dvou týdnech nás občané atakují stížnostmi na neposečené trávníky zvláště v okrajových částech města, jako jsou Holice, Nový Svět, Nemilany, Radíkov nebo Droždín. Při pohledu na džungli, která v některých místech vznikla, se není čemu divit. Musím se jednoznačně postavit na stranu občanů, kteří město kvůli vysoké a neposečené trávě kritizují,“ přiznal primátor Olomouce Mirek Žbánek

O sekání trávy se starají Technické služby města Olomouce, z kapacitních důvodů si ve výběrovém řízení každoročně najímají externí firmu, která se stará o zbývající lokality. Letos se výběr nepovedl. Firma své závazky neplní.

„Chápu rozhořčení některých obyvatel a chtěl bych je ujistit, že se snažíme situaci řešit co nejrychleji. Nedodělky budou v průběhu června odstraněny pracovníky technických služeb a uděláme vše proto, aby se tato situace již neopakovala," slíbil ředitel technických služeb Pavel Dostál.

Své zaměstnance nyní firma nasadila na sobotní a odpolední směny a v první fázi se zaměří především na okolí dětských hřišť nebo křižovatek. Dostál potvrdil, že najatá firma dostane vysoké penále.

O sekání trávy se technické služby už postarají samy 

Vedení technických služeb zároveň uvažuje o tom, že bude péči o zelené plochy do budoucna řešit jinak. „Zkušenost s dodavatelskou firmou nás pravděpodobně povede k rozhodnutí zajišťovat sekání co nejvíce vlastními pracovníky,“ dodal ředitel Dostál.

Město Olomouc nedávno schválilo novou strategii zeleně, která stanovuje, jak se nejen o zelené plochy ve městě starat. „Strategie mimo jiné určuje i počet sečí na různých místech tak aby starost o ně byla smysluplná a udržitelná. Na to je navázaná smlouva s technickými službami o údržbě trávníků, kterou bude třeba dodržovat,“ sdělil náměstek primátora Olomouce Otakar Bačák, který má zeleň na starosti.

Pestrobarevné květiny zdobí Olomouc. Budou i na několika nových místech

Jarní květiny letos na jaře v Olomouci postupně rozkvetou nejen v historických parcích a na hlavních městských bulvárech, ale také na dalších veřejných prostranstvích. Bílé krokusy a červené tulipány rozkvetly například v Hodolanské ulici či v...

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Město Olomouc

Štítky trávník, sekání, stížnosti, Technické služby, Olomouc, tráva, Pavel Dostál, Nový svět, Holice, Radíkov, Nemilany, Droždín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Olomoučané si stěžují na neposekané trávníky. Firma dostane pokutu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.