Počasí dnes30 °C, zítra33 °C
Úterý 9. července 2024  |  Svátek má Drahoslava
Bez reklam

Turisté si v létě konečně užijí nejmodernější lanovku na Kraličáku

Jedna z nejmodernějších lanovek v tuzemsku, nová šestisedačková lanová dráha horského areálu Kraličák na Šumpersku, se připravuje na zahájení provozu. Lanovka byla připravena již na zimní sezonu, kvůli koronavirovým opatřením se však na plno rozjet nemohla.

Lanovka se otevře při konání závodu cyklistické amatérské série Kolo pro život příští sobotu. "Lanovka bude o tomto víkendu otevřena i pro veřejnost. Do konce školního roku bude fungovat ve víkndovém provozu a od letních prázdnin bude jezdit každý týden od čtvrtka do neděle," uvedla mluvčí areálu Petra Křížková.

Lanovka vyveze nahoru nejen turisty, ale prostřednictvím háků i kola cyklistů, ti pak mohou vyrazit na řadu výletů, například k vodopádům Prudkého potoka, na chatu Na Sněžníku či na zámek v Branné. "Lanovka tak cyklistům ulehčí to nejhorší stoupání," doplnila Křížková.

Závod ze série Kolo pro život je novinkou letošní sezony. Podle pořadatelů nabízí výběr ze dvou perfektně připravených tras. Závodníci se mohou těšit na těžká stoupání, technické sjezdy a nádherné výhledy.

O víkendu 19. až 20. června, kdy bude spuštěn oficiální provoz lanovky, budou moci přihlášení závodníci využít i speciální nabídku dvoudenního jízdného za cenu jednodenního. Provozovatelé střediska několikrát oddalovali slavností křest lanovky. Majitelé areálu loni do vybavení investovali 250 milionů korun.

Křest moderní lanovky na Kraličáku je přesunut až na konec února

Až na konec února se rozhodli přeložit křest své nové šestisedačkové lanové dráhy zástupci horského areálu Kraličák na Šumpersku. Jednu z nejmodernějších letošních staveb v Jeseníkách se chystali původně slavnostně předvést návštěvníkům tento...

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Horský areál Kraličák

Štítky lanovka, koronavirus, Kralický Sněžník, Jeseníky, lanová dráha, Petra Křížková, okres Šumperk, Prudký potok, Sněžník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Turisté si v létě konečně užijí nejmodernější lanovku na Kraličáku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.