Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Pivovary z Olomouckého kraje se spojí do jedné společnosti. Značky Holba, Litovel a Zubr zůstanou zachovány

Na Moravě vznikne silná pivovarnická společnost. Pivovary Holba, Litovel a Zubr se od října spojí do jedné akciové společnosti s názvem Pivovary CZ Group. Spojení má zvýšit konkurenceschopnost všech tří značek, posílit jejich postavení na trhu a ušetřit. Značky Holba, Litovel a Zubr zůstanou zachovány.

Pivovary Holba, Litovel a Zubr doposud spolupracovaly v rámci skupiny středomoravských pivovarů PMS Přerov a.s. Roční objem výstavu piva této skupiny se dlouhodobě pohybuje okolo 700 tisíc hektolitrů, přičemž téměř třetina produkce směřuje na zahraniční trhy.

Největší český pivovar Plzeňský Prazdroj prodal loni v době pandemie koronaviru v ČR i v zahraničí téměř 11,2 milionu hektolitrů svých piv.

Obchodní ředitel skupiny PMS Přerov a.s. Tomáš Konečný uvedl, že pivovary z této skupiny se neustále snaží zlepšovat a zvětšovat svůj obchodní potenciál a transparentnost pro partnery.

"I proto dochází ke spojení pivovarů Holba, Litovel a Zubr do jedné akciové společnosti. Tato transformace formou sloučení byla již dlouhodobě plánovaná a je logickou reakcí na změny a trendy na potravinářském a nápojářském trhu v posledních letech," uvedl Konečný.

Tento krok podle něj nic nemění na filozofii řemeslných pivovarů vařit a dodávat poctivé pivo nejvyšší kvality.

"Pivo budou samozřejmě i nadále vařit sládci a jejich zkušení kolegové v Hanušovicích, Litovli a v Přerově a všechny tři pivovary budou i poté plnohodnotně působit každý pod svou vlastní značkou. Našich zákazníků a spotřebitelů se tato změna v praxi vůbec nijak nedotkne," ubezpečil Konečný.

Pivovary i palírna v kraji hlásí kvůli epidemii koronaviru pokles odbytu

Výrazný pokles prodeje piva zaznamenaly od poloviny března po vládou nařízeném uzavření restaurací pivovary v Olomouckém kraji, které se kvůli tomu musely vyrovnat i s problémy v organizaci výroby. Nižší odbyt za dobu pandemie nového typu koronaviru...

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pivovar Litovel

Štítky pivo, Pivovar Zubr, Pivovar Holba, Pivoval Litovel, fúze, Litovel, Morava, pivovar, Olomoucký kraj, Tomáš Konečný, PMS Přerov a.s., pandemie covidu-19, Plzeňský Prazdroj, a. s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pivovary z Olomouckého kraje se spojí do jedné společnosti. Značky Holba, Litovel a Zubr zůstanou zachovány  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.