Počasí dnes24 °C, zítra22 °C
Pondělí 1. července 2024  |  Svátek má Jaroslava
Bez reklam

V Loučné nad Desnou se v sobotu představí horští záchranáři. Přiletí i vrtulník ze Slovenska

V areálu zámeckého parku v Loučné nad Desnou na Šumpersku se v sobotu představí horští záchranáři. Kromě prohlídky záchranářské techniky bude součástí také patnáctikilometrový běh na Tři kameny, kde si zájemci mohou vyzkoušet, zda by obstáli při práci u Horské služby.

"Na akci budou současní a bývalí horští záchranáři. Program je určen pro všechny věkové kategorie. Děti se budou moci povozit na dvou lanovkách, vyzkoušet si obratnost na lanovém žebříku a pohyblivé kládě nebo zkusit slack – line," popsal mluvčí Horské služby ČR Radek Zeman.

Program zahrnuje také prohlídku záchranářského vrtulníku, vybavení horské služby, představení kynologů, komentované ukázky zásahů, ošetřování zraněného či ukázku evakuace paraglidisty ze stromu.

Zájemci si budou moci prohlédnout také stánek se zimním a lavinovým vybavením nebo expozici o historii horské služby. Na akci přijedou i horští záchranáři ze zahraničí. Přiletí vrtulník a posádka záchranného terénního vozidla Horské záchranné služby ze Slovenska.

"Zájemci si také budou moci otestovat svou kondici v patnáctikilometrovém běhu Horské služby na Tři kameny. Trať svým profilem a délkou odpovídá fyzickým prověrkám horských záchranářů," podotkl mluvčí Zeman.  

Program zahrnuje také vystoupení několika hudebních skupin, dětské divadlo nebo jarmark. Děti se mohou těšit na kouzelníka a organizátoři počítají s relax zónou pro maminky s malými dětmi.

Záchranáři našli v Jeseníkách ztraceného seniora. Byl v bezvědomí a zraněný

V bezvědomí a zraněného objevili horští záchranáři v Jeseníkách sedmasedmdesátiletého muže, kterého jeho rodina postrádala dva dny. Velká pátrací akce po seniorovi začala ve čtvrtek ráno. Policejní psovod nejprve nalezl jeho osobní vůz, se kterým...

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Horská služba ČR

Štítky Den s Horskou službou, Loučná nad Desnou, Jeseníky, Slovensko, horská služba, okres Šumperk, Horská služba České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Loučné nad Desnou se v sobotu představí horští záchranáři. Přiletí i vrtulník ze Slovenska  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.