Počasí dnes11 °C, zítra12 °C
Sobota 5. října 2024  |  Svátek má Eliška
Bez reklam

Provizorní přechod končí v keřích. Na správnou cestu chodce navedou značky

Velké pozdvižení vzbudil na stavbě nové tramvajové trati v Olomouci provizorní přechod pro chodce, který chodce opticky navádí do keřů na kraji ulice. Radnice vysvětluje, že jde o dočasnou situaci a v rámci stavby nebylo jiné řešení možné. Na správné místo nyní chodce navádí značky.

"Lidská inteligence nezná mezí. Při rekonstrukci vozovky na konečné tramvaje v ulici Trnkova přesunou přechod přímo doprostřed keře. Přede mnou tam šla maminka s kočárkem. Ideální stav, když jí těsně za patami prijížděla auta a ona musí manévrovat po silnici," komentoval situaci na sociálních sítích například Petr Liščinský

Lidé se na netradiční přechod chodí dívat a nad celou situací kroutí hlavami. Ironické komentáře mluví o Taxisově příkopu, přechodu pro parkouristy nebo hodně vysoké škole.

Olomoucký magistrát vysvětluje, že jde o provizorní přechod, dočasné náhradní řešení, které si vyžádala aktuální situace kolem stavby v tomto konkrétním místě. Stavební práce zasáhly do stávajícího přechodu pro chodce, a stavbaři proto vytvořili provizorní přechod.

"Situaci řešili kolegové z odboru dopravy magistrátu. Po kontrole je provizorní přechod upraven a lépe označen. Vyústění nenavádí chodce do keřů, ale správně do místa vstupu na chodník. Červenobílé značky chodce povedou a zajistí jim provizorní možnost přecházení," vysvětlila mluvčí olomouckého magistrátu Radka Štědrá.

Podle ní je nutné brát v úvahu, že jde o stavbu a provizorní řešení. "Podle kolegů z odboru dopravy jde o akceptovatelné dočasné náhradní řešení, které si vyžádala situace, kdy zhotovitel stavebních prací hledal způsob, jak vyřešit, že práce zasáhly do stávajícího přechodu," uvedla mluvčí.

Stavba nové tramvajové trati, která spojí centrum Olomouce se sídlištěm Nové Sady, začala letos v březnu. Nová část měří 1200 metrů a dovede tramvaje přes Zikovu do Schweitzerovy ulice. Po nové trati se třemi zastávkami se cestující poprvé svezou příští rok na podzim. Celkové náklady na stavbu budou 469 milionů korun.

Na sídlišti Povel pokračuje stavba tramvajové trati. Harmonogram se daří dodržovat, potvrzuje město

Stavba tramvajové trati na Nové Sady je v plném proudu. Za poslední dva týdny dělníci dokončili část prací na začátku prodloužení trati u zastávky Trnkova a také naplno se rozjela stavební aktivita v ulici Schweitzerova. Na stavbě také probíhá...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FB Petr Ličšinský, Město Olomouc

Štítky přechod, chodec, stavba, trať, tramvaj, Trnkova, Olomouc, keř, magistrát

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Provizorní přechod končí v keřích. Na správnou cestu chodce navedou značky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.