Počasí dnes32 °C, zítra28 °C
Úterý 16. července 2024  |  Svátek má Luboš
Bez reklam

Na sídlišti Povel pokračuje stavba tramvajové trati. Harmonogram se daří dodržovat, potvrzuje město

Stavba tramvajové trati na Nové Sady je v plném proudu. Za poslední dva týdny dělníci dokončili část prací na začátku prodloužení trati u zastávky Trnkova a také naplno se rozjela stavební aktivita v ulici Schweitzerova. Na stavbě také probíhá archeologický výzkum, která hledá další stopy po intenzivním osídlení z velkomoravského 9. století.

Stavební firma pokračuje podle vedení města přesně podle dohodnutého harmonogramu. „To samozřejmě vnímáme pozitivně. Obyvatelé Nových Sadů si zaslouží, aby tahle důležitá stavba byla dokončena včas a co nejdříve skončila omezení, která jim stavba působí,“ dodal investiční náměstek primátora Martin Major (ODS).

„V uplynulém období se podařilo dokončit úsek kabelovodu pod parkovištěm u tramvajové zastávky Trnkova,“ shrnul stavbyvedoucí David Filák. Mimo to je také dokončena výstavba chrániček pro budoucí světelnou signalizaci křižovatky ulic Rooseveltova, Trnkova a Jeronýmova a hotova je i montáž sloupů trolejového vedení. „V Rooseveltově ulici proběhlo také zlepšení únosnosti zemní pláně hydraulickými pojivy pro umožnění vybudování kolejového svršku v požadované kvalitě,“ dodal Filák.

Práce probíhají také v Zikově ulici, kde se stavba v minulých dvou týdnech posunula s kanalizačním sběračem téměř ke křižovatce s ulicí Werichova a pokračuje také výstavba kabelovodu a kanalizačního řadu pro odvodnění prostoru před prodejnou Albert. „Podařilo se nám také dokončit přeložku horkovodu pro Penny Market přes ulici Zikova,“ doplnil stavbyvedoucí.

Na stavbě se kromě dělníků pohybují také archeologové z Národního památkového ústavu v Olomouci, kteří hledají další stopy po intenzivním osídlení z velkomoravského 9. století. Doklady o významném hradišti z tohoto období našich dějin zde našel před skoro 40 lety archeolog Josef Bláha.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Tisková zpráva | Foto město Olomouc

Štítky Olomouc, tramvaj, stavba, trať, Martin Major, ODS, Josef Bláha, Penny Market, Albert Česká republika, Národní památkový ústav, tramvajová dráha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na sídlišti Povel pokračuje stavba tramvajové trati. Harmonogram se daří dodržovat, potvrzuje město  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.