Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Sídliště 9. května v Jeseníku ožívá. Má nové chodníky, zeleň a mobiliář

Město Jeseník v těchto dnech dokončuje třetí etapu regenerace sídliště 9. května. Přišla na 12 milionů korun a zahrnuje rekonstrukci chodníků, cest, zeleně, veřejného osvětlení a dodání nového mobiliáře. Celkem má revitalizace sídliště pět etap.

Třetí etapa je vymezena ulicemi Tylova, U Kasáren a Mahenova. „Celkově je revitalizace sídliště rozplánovaná na pět etap a město už nyní projekčně připravuje čtvrtou etapu,“ uvedla starostka Jeseníku Zdeňka Blišťanová (Jeseník srdcem).

První a druhá etapa se týkala regenerace v severozápadní části, kde proběhla výměna veřejného osvětlení a rekonstrukce chodníků, místních komunikací, dvou hřišť a sadové úpravy včetně výsadby nových stromů.

Třetí etapa zahrnuje rekonstrukci chodníků, cest, zeleně, veřejného osvětlení a úpravu zeleně včetně dodání nového mobiliáře. Kvůli asfaltování komunikací bylo několik ulic v posledních dnech zcela uzavřeno. 

„V rámci třetí etapy je tohle již poslední úplné omezení provozu. Finální stavební práce budou probíhat už jen za plného provozu, případně si vyžádají jen částečné uzavření komunikace,“ uvedl místostarosta Jeseníku Václav Urban (Pro Jeseník).

Revitalizace začala na konci září loňského roku, předcházely jí rekonstrukce některých inženýrských sítí, kanalizací, plynovodů a kabelů nízkého napětí. 

„Předmětem veřejné zakázky byla rekonstrukce části místní komunikace v ulicích U Kasáren a Tylova, obnova chodníků mezi danými ulicemi a vybudování míst pro přecházení přes ulici Mahenova,“ přiblížil Jiří Uher, vedoucí odboru investic a majetku Městského úřadu Jeseník. 

Stavbaři nahradili také mobilář a přístřešky pro kontejnery, vznikla i nová parkovací místa. Investice je 12 milionů korun, město získalo dotace ze Státního fondu podpory investic.

Strážníci v Jeseníku mají novou služebnu. Je v centru a bezbariérová

Na veřejný pořádek v Jeseníku budou od nynějška tamní strážníci dohlížet z nové služebny v obchodním centru Alkron. Pracoviště bude pro obyvatele dostupnější a bezbariérové. V bývalé budově město hodlá vybudovat komunitní dům pro seniory.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Město Jeseník

Štítky sídliště, 9. května, regenerace, Jeseník, chodník, nábytek, rekonstrukce, Zdeňka Blišťanová, Kasárna, Václav Urban

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sídliště 9. května v Jeseníku ožívá. Má nové chodníky, zeleň a mobiliář  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.