Počasí dnes21 °C, zítra19 °C
Úterý 2. července 2024  |  Svátek má Patricie
Bez reklam

Blesk vyřadil část přerovského bazénu z provozu. Některé atrakce nebudou fungovat celé léto

Jsou to zhruba dva týdny, kdy Olomoucký kraj zasáhla silná bouřka. I po čtrnácti dnech zaměstnanci přerovského bazénu objevují nové škody, které zásah blesku do hromosvodu budovy způsobil. Některé atrakce budou podle provozovatele do konce léta mimo provoz.

„K zásahu bleskem do hromosvodu hlavní budovy plaveckého areálu došlo v druhém červencovém týdnu. Závady zjišťujeme a řešíme postupně. Není vyloučeno, že se další ještě projeví,“ potvrdil jednatel společnosti Sportoviště Přerov Jaroslav Hýzl.

Událost nyní firma řeší s pojišťovnou. Škody nejsou podle prvních odhadů zanedbatelné. Blesk, který udeřil do budovy, způsobil nefunkčnost pokladního systému na letní pokladně, nefungoval televizní signál, nešlo elektronické zabezpečení zařízení objektu, mimo provoz byla vizualizace i řízení technologie všech bazénů.  „V celém areálu nešel ani audiosystém, který je řízený z plavčíkárny, nefunkční byl monitor s kamerovým systém, který máme na pokladně,“ sečetl Hýzl.

Podle něho se podařilo některé závady odstranit v uplynulých dnech. Opravou prošel například spálený řídicí modul měřicího a regulačního systému či spálené pohybové čidlo. Vyměněny jsou zničené televizní kabely a rozvody nebo zesilovač, který má místo v buňce pro plavčíky.

Ne vše se ale podaří opravit v horizontu několika dní, proto musí návštěvníci počítat s tím, že do konce léta nebude k dispozici divoká řeka, hřib nebo trysky na záda. „Jakmile to bude možné, pustí se odborníci ze specializovaných firem do oprav. Dříve než na podzim to ale nebude, problém je s náhradními díly,“ uzavřel Hýzl.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto město Přerov

Štítky Přerov, bazén, bouřka, porucha, léto, Blesk, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Blesk vyřadil část přerovského bazénu z provozu. Některé atrakce nebudou fungovat celé léto  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.