Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Olomouc plánuje nové jesle, stavba zhodnotí nevyužívaný prostor

Na potřebu dalších míst pro nejmenší děti v jeslích reaguje Olomouc záměrem vybudovat nové zařízení v areálu Mateřské školy na ulici Husitská. Městské jesle mají nyní kapacitu pro 35 dětí, po dokončení nového projektu se kapacita navýší.

Bývalé hospodářské zázemí mateřské školy v olomoucké části Povel by mělo v budoucnu změnit v dětské jesle. Město se tím připravuje také na možnou změnu zákona, která by znamenala snížení počtu míst pro děti v jeslích.

„Museli bychom snížit kapacitu jeslí na třídě Spojenců ze 35 míst na 24. Vzhledem k velké poptávce po místech pro malé děti však toto bez náhrady nemůžeme a nechceme udělat. Proto jsme schválili zahájení přípravy investice, která bude celá pokrytá z dotace a státní příspěvek poté pokryje i provoz,“ vysvětluje náměstkyně primátora Eva Kolářová (ANO).

Ve dvou zařízeních se v budoucnu dětské sestry budou moct starat celkově až o 48 dětí. Rada města schválila investiční záměr, který počítá s financemi z Národního plánu obnovy. V příštím roce by měla vzniknout projektová dokumentace, náklady na tuto přípravnou fázi předpokládá radnice v ceně 200 tisíc korun. Kromě navýšení kapacity jeslí v Olomouci umožní také zhodnocení aktuálně nevyužitého nemovitého majetku města.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Statutární město Olomouc - Jan Andreáš

Štítky Děti, jesle, rodiče, Olomouc, ANO 2011, Povel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Olomouc plánuje nové jesle, stavba zhodnotí nevyužívaný prostor  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.