Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Visuté zahrady i léčivé rostliny. Letní Flora Olomouc chystá nabitý program

Širokou škálu expozic nabídne tradiční letní etapa výstavy a veletrhu Flora Olomouc. V hlavním pavilonu A uvidí návštěvníci instalaci inspirovanou visutými zahradami královny Semiramis. Součástí programu bude laboratoř rostlin, vinařský festival, u jezírka ve Smetanových sadech předvedou svá díla lodní modeláři.

Léčivá síla přírody a připomínka antického světa levitující nad hlavami návštěvníků. To jsou hlavní motivy květinové expozice, která od 19. do 22. srpna při letní etapě Flory Olomouc zaplní na olomouckém výstavišti pavilon A. Součástí hlavní instalace budou i tekoucí proudy vody, kaskádovité záhony plné květin a tisíce léčivých rostlin.

„Věřím, že hlavní expozice inspirovaná visutými zahradami legendární královny Semiramis návštěvníky ohromí a současně jim nabídne příležitost se díky záplavě vůní, barev a zvuku tekoucí vody alespoň na chvíli zastavit a zapomenout na každodenní shon,“ přeje si ředitelka Výstaviště Flora Eva Fuglíčková.

Expozici plnou bylinek a koření připraví v pavilonu E Český zahrádkářský svaz, který návštěvníkům odhalí i méně známé možnosti, jak může příroda prospět jejich zdraví.

„Letošní letní etapa Flory Olomouc nese podtitul Souznění s přírodou. V dnešní uspěchané době chceme návštěvníkům ukázat, co dobrého příroda lidem nabízí a jaký blahodárný vliv na ně může mít,“ doplňujě Eva Fuglíčková.

Tradiční Dny moravského vína budou mít kromě prezentací vinařů v pavilonu G take přesah do Smetanových sadů. Naproti palmového skleníku budou probíhat večerní posezení u vína s kulinářskými specialitami a cimbálovou muzikou.

Ve venkovním areálu a také v části pavilonu G budou pro návštěvníky připravené tradiční letní zahradnické trhy se širokým sortimentem květin, rostlin, semen, zahrádkářských pomůcek anebo hobby potřeb.

„V sobotním a nedělním programu má své místo také letní For Model. Na letní etapu Flory Olomouc tak zveme i milovníky železnice, modelů a sběratelství,“ vyzdvihuje manažerka projektu Flora Olomouc Lenka Weiserová.

Areál Výstaviště Flora bude pro návštěvníky letní etapy otevřený od čtvrtku 19. do soboty 21. srpna vždy od 9 do 18 hodin. V neděli 22. srpna pak od 9 do 17 hodin.

Základní rozdělení expozic:
Pavilon A: Souznění s přírodou - hlavní expozice
Pavilon E: Zdraví z přírody, pěstitelská poradna ČZS
Oranžerie: Příroda v malbě, malba v přírodě
Pavilon H: Výzkumná laboratoř rostlin
Pavilon G: Dny moravských vín
Smetanovy sady - okolí jezírka a letní scény: letní For Model (sobota - neděle)
Areál Samba: Povídání s Jožkou Šmukařem „Nevinně o víně“ (sobota 19:00 - 22:00)
Venkovní areál výstaviště a pavilon G: letní zahradnické trhy

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Výstaviště Flora Olomouc

Štítky výstava, expozice, Flora Olomouc, Letní flora, příroda, rostliny, květiny, Olomouc, zahrada, pavilon, Semiramis, víno, léčivá rostlina, Český zahrádkářský svaz, festival

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Visuté zahrady i léčivé rostliny. Letní Flora Olomouc chystá nabitý program  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.