Počasí dnes28 °C, zítra27 °C
Pátek 19. července 2024  |  Svátek má Čeněk
Bez reklam

Olomoucký zimní stadion se dočkal nové střechy za 33 milionů korun

Olomoucký zimní stadion se dočkal nové střechy za 33 milionů korun. Rekonstrukce zchátralé střechy začala v květnu krátce po skončení minulého extraligového ročníku. Oprava zahrnovala plochu kolem 7000 metrů čtverečních.

Nová střecha nahradila původní konstrukci, je vybudována z jiných materiálů, takže slibuje i částečně vylepšené podmínek uvnitř haly.

"Nová střecha s ocelovou konstrukcí, trapézovými plechy, cetris deskami, izolační vrstvou a fólií je mnohem pevnější a má dlouhou životnost. Navíc tato konstrukce dovoluje i případnou další přestavbu stadionu na moderní víceúčelovou halu," uvedl primátor Olomouce Miroslav Žbánek (ANO).

Stavba začala v květnu a podle smluvního harmonogramu měla skončit na začátku srpna. Stavební firma se musela potýkat s extrémním horkem, problémem byly i bouřky a přívalové deště.

"Jeden z nich nastal právě ve chvíli, kdy malá část střechy nebyla dokonale zakrytá. Došlo tak k vyplavení části útrob stadionu. Situace ale byla rychle napravena a úhrada škody je věcí jednání mezi stavební firmou a její pojišťovnou," uvedl mluvčí radnice Michal Folta

Za novou střechu zaplatilo město kolem 33 milionů korun, radnice původně odhadovala, že oprava přijde na zhruba 60 milionů. Cenu se podařila snížit veřejnou soutěží. Z ušetřené částky může město přispět například na novou vzduchotechniku.

Zimní stadion byl v Olomouci otevřen v roce 1948 a už je značně zastaralý. V řadách hokejových fanoušků se pro něj vžil název plecharéna. Město plánuje důkladnou opravu už několik let. V minulosti vznikla studie na rekonstrukci areálu, která počítala s investicí 1,5 miliardy korun. Tento plán byl ale kvůli finanční náročnosti odložen.

Město po posledních komunálních volbách připravilo záměr přebudovat zimní stadion na multifunkční halu, nyní se snaží na projekt zajistit dotace.

Do šaten na zimním stadionu v Olomouci před dokončením střechy zateklo. Škody pokryje pojistka

Těsně před dokončením oprav střechy zimního stadionu v Olomouci poničil přívalový déšť část vnitřních prostor a šaten. Škody jdou do statisíců korun, zaplatí je pojistka. Otevření zimního stadionu plánované na příští týden by to nemělo ohrozit.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Město Olomouc

Štítky zimní stadion, střecha, oprava, Olomouc, Miroslav Žbánek, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Olomoucký zimní stadion se dočkal nové střechy za 33 milionů korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.