Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Přerovské náměstí dostane nové mlžné brány. Nákup schválili radní města

Nové mlžné brány, které mají v létě lidem zpříjemnit pobyt na rozpáleném hlavním náměstí v Přerově, hodlá pořídit zdejší radnice. Stávající rozprašovače obyvatelé kritizovali, že se na náměstí nehodí, a tak město koupí nové. Součástí dodávky budou i designované květináče.

Mobilní mlžné brány ochlazují přerovské Masarykovo náměstí v horkých letních dnech od roku 2019. Přišly na 45 tisíc korun, ale obyvatelům se moc nelíbily. Postupem času navíc zmizely některé důležité součástky, takže brány místo rozprašování spíše vodu rozstřikovaly do okolí.

Od příštího roku Přerov bude mít kvalitnější mlžné brány. Centrum města rovněž získá nové květináče, které se budou k chladicím branám lépe hodit. Nákup již schválili radní města, investice je 274 tisíc korun.

„Udělali jsme průzkum trhu a vyhodnotili, že nejvhodnější bude kombinace kovu a dřeva. Počítáme s nákupem dvou atypických mlžných bran, tří květináčů pro jejich usazení a čtyř samostatných květináčů pro mobilní zeleň,“ uvedl radní Přerova Michal Zácha (ODS).

Kromě mlžných bran a květináčů se atmosféru kamenného náměstí v Přerově snaží už třetím rokem vylepšit také muškátové pyramidy a letos přibyly i nové květináče netradičních tvarů se směsí květin.

„I když je na Masarykově náměstí třiadvacet hlohů, tak Přerované tyto stromy moc nevnímají a žádají o více zeleně. Snažíme se proto alespoň touto květinovou formou dodat místu zelenější ráz,“ řekl vedoucí odboru majetku na radnici Miloslav Dohnal

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Přerov

Štítky mlžné brány, náměstí, květina, Přerov, květináč, Michal Zácha, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přerovské náměstí dostane nové mlžné brány. Nákup schválili radní města  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.