Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Hranické dopravní hřiště dostane nová autíčka. Děti si vyzkouší i železniční přejezd

Na nové vybavení se mohou těšit děti na dopravním hřišti v Hranicích na Přerovsku. Nová šlapací autíčka, kárky, majáky nebo semafory, které budou simulovat železniční přejezd, přijdou na 330 tisíc korun. Většina peněz je dotace z kraje.

"Díky novému vybavení budou moci děti lépe simulovat jednotlivé dopravní situace, a to i díky semaforům nebo železničnímu přejezdu, kterými je dopravní hřiště vybaveno," potvrdil mluvčí hranické radnice Petr Bakovský.

Město nakoupí 4 šlapací autíčka s přídavnými sedačkami, 12 šlapacích kárek s příslušenstvím, tažná zařízení, oranžové majáky, vlaječky a náhradní díly. Součástí bude také další příslušenství, skladovací prostory v novém kontejneru.

"Nové vybavení dětského dopravního hřiště vyjde téměř na 330 tisíc korun a je spolufinancován z příspěvku Olomouckého kraje. Dotace činí necelých 230 tisíc korun, zbylých 100 tisíc korun hradí město Hranice," podotkl mluvčí.

Hranické dopravní hřiště město vybudovalo v roce 2012 za 2,6 milionu korun. Hřiště využívají děti, dětské kroužky a školy ze širokého okolí.

V Hranicích byla dokončena stavba nového Ekocentra, v provozu bude od srpna

V Hranicích na Přerovsku je nové Ekocentrum, v moderním sběrném dvoře se bude třídit odpad většiny kategorií. Ekocentrum je na místě původního sběrového dvora, stavba stála přes 30 milionů korun. Ekocentrum bude postupně dovybaveno kontejnery,...

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Město Hranice

Štítky dopravní hřiště, vybavení, děti, škola, Hranice, železniční přejezd, okres Přerov, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hranické dopravní hřiště dostane nová autíčka. Děti si vyzkouší i železniční přejezd  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.