Počasí dnes25 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Malá Morávka o víkendu nabídne Borůvkové knedlíky i hamburger. Konají se hody

Především na tradičních borůvkových knedlících, ale také na kančí kýtě s borůvkovým zelím či hamburgeru s borůvkovou majonézou si budou moci o víkendu pochutnat návštěvníci restauracích v Malé Morávce a v sousedním Karlově na Bruntálsku. Chystá se tam 20. ročních borůvkových hodů, na které se každoročně sjíždějí tisíce lidí.

"Na návštěvníky čekají borůvkové knedlíky a další dobroty s borůvkami nebo z borůvek ve 14 místních restauracích a také na borůvkovém jarmarku v obecním parku v Malé Morávce," uvedl za organizátory akce Boris Keka.

Největším hitem jsou každoročně borůvkové knedlíky, kterých se pokaždé spořádá několik tisíc porcí. Návštěvníci se mou těšit také na pálenku z borůvek, borůvkové pivo, víno, cider, limonádu a desítky další pochutin a výrobků s borůvkami, z borůvek nebo s borůvkovými motivy.

Místní se na borůvkové hody poctivě připravují, borůvky sbírají hlavně v okolních jesenických lesích. Provozovatelé restaurací se podle pořadatelů každoročně snaží vymýšlet nové recepty.

"Poprvé za dvacetiletou historii mají borůvkové hody své vlastní webové stránky. Na adrese je například výčet restaurací, jejich přesná poloha a připravené borůvkové menu. Návštěvníci si tak ještě před příjezdem mohou vybrat, kam zamíří," podotkl Keka.

V obecním parku v Malé Morávce, na parkovišti u lanové dráhy Myšák a na dalších místech v obci bude o víkendu borůvkový jarmark. Mezi partnerskými restauracemi bude jezdit bezplatný autobusový autobus. "Organizaci parkování na k tomu určených místech zajistí místní dobrovolní hasiči," dodal Keka.

Malá Morávka a okolí je oblíbeným výletním cílem turistů z Olomouckého kraje a celé Moravy.

Malá Morávka a Karlov pod Pradědem chystají borůvkové hody, padnou na ně tisíce litrů

Borůvky ve všech podobách budou hlavním tématem tohoto víkendu v Malé Morávce a Karlově pod Pradědem v Jeseníkách. Již tradičně se zde budou konat Borůvkové hody, na které se sjíždějí jedlíci z okolí. Na přípravu akce každoročně padnou tisíce...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto boruvkovehody.cz

Štítky borůvky, hody, Malá Morávka, Jeseníky, knedlík, restaurace, hamburger, borůvka, hlávkové zelí, majonéza, pálenka, cider, limonáda, okres Bruntál, Karlov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Malá Morávka o víkendu nabídne Borůvkové knedlíky i hamburger. Konají se hody  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.