Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Pátek 19. července 2024  |  Svátek má Čeněk
Bez reklam

Vánoční trhy v Olomouci bude dál pořádat společnost Kulturní Olomouc

Vítězem koncesního řízení na organizaci vánočních trhů v centru Olomouce v letech 2021 až 2025 je obecně prospěšná společnost Kulturní Olomouc, která je pořádala i v předchozích letech. Pětiletá zakázka má odhadovanou hodnotu 25 milionů korun. Do koncesního řízení se přihlásila pouze společnost Kulturní Olomouc.

Vánoční trhy jsou v prosinci organizovány na Horním a Dolním náměstí a každoročně je navštíví desítky tisíc lidí. Například předloni bylo ve vánočně vyzdobeném centru Olomouce postaveno 140 stánků s řemeslnými výrobky, gastronomií i desítkami druhů punče. 

Součástí trhů je i kulturní program včetně hudebních koncertů. V roce 2019 byly trhy rozšířeny o plochu tržnice s ruským kolem.

"Rádi bychom tuto tradici zachovali, navázali na minulé ročníky a na základě dosavadních zkušeností dále posunuli její kvalitu a prestiž. Doba konání a obsah Olomouckých vánočních trhů v letech 2021 až 2025 má vycházet z tradic a zvyklostí, s respektem k adventnímu a vánočnímu období," stojí v oznámení o zahájení koncesního řízení.

Loni vánoční trhy v Olomouci poznamenala pandemie koronaviru, kvůli které bylo v centru města instalováno výrazně méně stánků a návštěvníci se museli obejít bez kulturního programu a kluziště.

Obecně prospěšná společnost Kulturní Olomouc příjmy z pronájmů stánků investuje do dalších ročníků vánočních trhů, například do kulturního programu, nového osvětlení či ledové plochy.

Olomoučané o vánoční trhy nepřijdou, o punčích ale stále není jasno

Konání olomouckých vánočních trhů bylo dlouho předmětem diskusí. Vypadá to však, že už je v této otázce jasno. Na náměstí začala vyrůstat vánoční vesnička tvořená dřevěnými stánky. Otevřít by se měly koncem měsíce, případně se zpožděním několika...

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FB Vánoční trhy Olomouc

Štítky trhy, Vánoce, Kulturní Olomouc, Olomouc, vánoční trhy, pandemie covidu-19, Dolní náměstí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vánoční trhy v Olomouci bude dál pořádat společnost Kulturní Olomouc  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.