Počasí dnes24 °C, zítra22 °C
Pondělí 1. července 2024  |  Svátek má Jaroslava
Bez reklam

Pro rodinu pětatřicetiletého sportovce, který zemřel na běžeckých závodech u Mohelnice, přátelé zakládají sbírku

Sbírku pro rodinu pětatřicetiletého předsedu florbalového týmu z Opavsku, který v sobotu zemřel na běžeckých závodech poblíž Mohelnice na Šumpersku, se rozhodli založit jeho přátelé. Solidaritu a soustrast vyjadřují na sociálních sítích další účastníci závodu a desítky lidí.

"Je těžké tvářit se, že se nic neděje, když nás na osmém úseku náhle a nečekaně opustil náš člen týmu Šneků na útěku. Děkujeme všem šnekům, kteří nám vyjádřili podporu během závodu či po něm. Budeme zakládat sbírku na podporu jeho rodiny, kdo bude mít zájem, tak se může zapojit," sdělila Kateřina Dědková

Podpořit rodinu slíbili například i pořadatelé jiných štafetových běžeckých závodů run Labe run. "Za run LABE run jsme slíbili poslat peníze pozůstalým toho nebohého běžce. Tato zpráva nás všechny hodně zasáhla. Rodině a přátelům upřímnou soustrast a hodně síly," uvedl Miroslav Kutý.

Pětatřicetiletého sportovce v sobotu téměř šest hodin hledali v okolí Moravičanského jezera u Mohelnice policisté a hasiči, protože o sobě nedával vědět. Záchranáři muže našli až po půl desáté večer ve špatně přístupném terénu mrtvého. 

"V hlubokém šoku jsme přijali zprávu o úmrtí našeho předsedy, spoluhráče, trenéra a kamaráda. Srdce Poskemu dotlouklo u jeho oblíbené sportovní činnosti, kdy jej na běžeckém závodu zasáhla nečekaně srdeční slabost, se kterou mu nebylo možné pomoci," uvedl klub FBC Letka ze Štěpánkovic na Opavsku ve svém oficiálním prohlášení.

Úmrtí na závodech vyšetřuje policie

Vzápětí se rozproudila diskuse o tom, zda pořadatelé organizaci závodu nepodcenili. Okolnosti úmrtí již vyšetřuje policie. "Policisté se nadále okolnostmi případu zabývají," sdělila dnes mluvčí policie Jiřina Vybíhalová.

"Ano, byl to první ročník a organizační chyby se stávají i zkušenějším, ale když se k vám hlavní organizátor závodu otočí zády a situaci zlehčuje, když si celá organizace závodu, cituji, "žije vlastním životem" a když čekáte, čekáte a čekáte a žádná pomoc nepřichází..."
Kateřina Dědková

Podle řady ohlasů pořadatelé organizaci závodů podcenili. Sami ve svém oficiálním stanovisku přiznali řadu chyb. 

"Když jsem se dozvěděl, že někoho hledáme, byl jsem jen pět kilometrů od místa. Vyjel jsem okamžitě na místo a volal na 158. Jediné, co mi v tomto terénu dávalo smysl a co by vedlo nejrychlejšímu nalezení, bylo zvednou vrtuli nebo zaměřit signál z mobilu. Bez ohledu na příčinu mě informace, že snaha je marná, osobně opravdu zasáhla. Rodině vyjadřuji upřímnou soustrast," sdělil  jeden z organizátorů Jakub Kubíček.

Přístup organizátorů k celé věci se však řadě lidí nelíbí. "Není lepší prostě říct, já to říkám častěji, než bych chtěl, po... jsme to, omlouváme se, je nám to líto. To jsem se nikde nedočetl. A to mě štve," uvedl za všechny kritické hlasy například Kutý.

Téměř šest hodin hledali v sobotu odpoledne v okolí Moravičanského jezera u Mohelnice policisté a hasiči účastníka běžeckého závodu, který se ztratil. Pětatřicetiletého sportovně založeného muže z Opavska našli až po půl desáté večer ve špatně...

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FBC Letka

Štítky úmrtí, sbírka, závod, běh, Moravičanské jezero, policie, běžecký závod, rodina, Mohelnice, okres Opava, okres Šumperk, Labe

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pro rodinu pětatřicetiletého sportovce, který zemřel na běžeckých závodech u Mohelnice, přátelé zakládají sbírku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.