Počasí dnes26 °C, zítra30 °C
Pondělí 8. července 2024  |  Svátek má Nora
Bez reklam

Na letní Floru Olomouc přišlo přes 22 tisíc návštěvníků. Nejvíc za tři roky

Na letní etapu mezinárodní květinové a zahradnické výstavy Flora, která v neděli skončila na stejnojmenném výstavišti v Olomouci, přišlo téměř 22 tisíc lidí. Je to nejvyšší návštěvnost za poslední tři roky. Letní Flora návštěvníkům připomněla léčivou moc přírody i dávné visuté zahrady.

"Jsem ráda, že k nám na letní etapu výstavy Flora Olomouc přišlo během čtyř dnů téměř 22 tisíc lidí. Už v sobotu bylo jasné, že návštěvnost bude vyšší než minulý rok, kdy na letní Floru dorazilo více než 15 tisíc návštěvníků," uvedla předsedkyně představenstva Výstaviště Flora Olomouc Eva Fuglíčková.

Letošní letní Flora z pohledu návštěvnosti podle Fuglíčkové překonala i rok 2019. Tehdy na letní etapu ještě před začátkem koronavirové pandemie přišlo přes 20 tisíc lidí. "Fakt, že se nám podařilo překonat návštěvnost ročníku 2019, nás příjemně překvapil," podotkla.

Hlavní expozice v pavilonu A byla inspirována Visutými zahradami Semiramidinými a její součástí byly tekoucí vody, kaskádovité záhony plné květin a léčivé rostliny. V pavilonu E měl vlastní expozici nazvanou Zdraví z přírody Český zahrádkářský svaz. Zaměřena byla na bylinky a koření. V pavilonu H byla připravena populárně-naučná expozice Výzkumná laboratoř rostlin zaměřená na moderní trendy v pěstování rostlin a praktické ukázky jejich zpracování. Pavilon G patřil přehlídce vín.

Letní Floru tradičně doprovodily zahradnické trhy s nabídkou květin, rostlin, semen, zahrádkářských pomůcek a potřeb pro kutily. Součástí doprovodného programu byly přednášky, ukázky aranžování a vazby květin, předváděcí akce, odborné semináře, hudební vystoupení i různé aktivity pro děti.

Kvůli epidemii koronaviru byla i letos zrušena jarní etapa výstavy Flora Olomouc. Loni se konala pouze letní a podzimní varianta výstavy Flora.

Letní Flora Olomouc připomene léčivou moc přírody a magické visuté zahrady

Léčivou moc přírody i dávné visuté zahrady připomene návštěvníkům letní etapa mezinárodní květinové a zahradnické výstavy Flora, která bude na stejnojmenném výstavišti v Olomouci uspořádána příští týden od čtvrtka do neděle. Součástí hlavní...

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Výstaviště Flora Olomouc

Štítky výstava, Flora, léto, návštěvnost, Olomouc, květena, Flora Olomouc, rostliny, pavilon, květiny, kongresové centrum, Výstaviště Flora Olomouc, a.s., pandemie covidu-19, příroda, zahrada

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na letní Floru Olomouc přišlo přes 22 tisíc návštěvníků. Nejvíc za tři roky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.