Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Sobota 11. května 2024  |  Svátek má Svatava
Bez reklam

Včelaři, youtubeři nebo pimprlata. Domy dětí nabízí i netradiční kroužky

Nový školní rok se blíží a s ním nedomyslitelně souvisí i zápis do zájmových kroužků pro děti. Domy dětí a mládeže v Olomouckém kraji nabízí širokou skálu volnočasových aktivit. V nabídce jsou také méně časté kroužky, jako například včelařství nebo youtuberství.

Volnočasové aktivity jako fotbal, hokej nebo šachy zná každý. Domy dětí a mládeže v Olomouckém kraji ovšem organizují i méně časté kroužky, které v dětech rozvíjí vztah k přírodě, zvířatům, ale i sportovní a umělecké dovednosti. 

Dům dětí a mládeže v Olomouci

Pro mladé milovníky zvířat a přírody nabízí Dům děti a mládeže v Olomouci zajímavé volnočasové aktivity. Do kroužku včelařství se mohou přihlásit všechny věkové kategorie. Od dětí až po seniory.  V kroužku se naučí vše o včelách, budou s nimi přímo pracovat a nakonec si stočí i vlastní med.

Kroužek Zoo Klub se koná přímo v Zoo Olomouc a náplní je poznávání exotické i naší přírody. Členové se podílejí i na organizaci soutěžních stezek pro návštěvníky zoo. 

Pro nadšence do techniky nabízí Dům dětí a mládeže v Olomouci kroužek youtuberství, který děti naučí pracovat s obrazem, videem a zvukem.

Sportcentrum - Dům dětí a mládeže Prostějov

Středisko nabízí kroužek geocachingu, který spočívá v tom, že pomocí GPS navigátoru děti hledají v přírodě skryté schránky, ve kterých jsou drobné předměty. Kroužek spojuje hru, pohyb a přírodu.

Dalším zajímavým kroužkem je Mladý polygraf, který je zaměřený na vytváření vlastních kreativních výtvorů za použití grafických editorů a následujícím dalším zpracováním. Děti si mohou vyrábět i vlastní výrobky.

Středisko volného času Atlas a Bios Přerov

Zajímáte se o zbraně? Tak to je střelecký kroužek Trefa do černého. Kroužek je pro kluky, kteří mají rádi zbraně a chtěli by se o nich dozvědět více. Součástí kroužku je i nauka o bezpečnosti. Pro jazykově nadané děti je tu kurz francouzštiny, němčiny nebo angličtiny.

Duha Jeseník

Duha Jeseník nabízí netradiční kroužek Pimprlata, který se zaměřuje na poznávání světa loutek, výroby loutek, logopedická cvičení nebo nácvik loutkové pohádky. Další rukodělný kroužek je o textilní výrobě a naučí dívky šít na šicím stroji, vyrábět bytové doplňky nebo oděvy.

Dům dětí a mládeže Šternberk

Pohybu u dětí není nikdy dost. Dům dětí a mládeže Šternberk nabízí kroužek parkouru, který děti naučí umění pohybu, akrobatické prvky, přeskoky přes překážky nebo rychlý a efektivní přesun z místa na místo. Pro milovníky koní jsou v nabídce kroužky o základech jezdectví a chovu koní, které probíhají na Farmě v Horní Loděnici.

Paměť národa chystá v Olomouci divadelní kroužky. Mladí se seznámí s moderní historií

Divadelní kroužky, ve kterých se mladí lidé budou moci seznámit s klíčovými historickými událostmi 20. století, chystá v Olomouci v nadcházejícím školním roce projekt Paměť národa. Přihlásit se mohou všichni ve věku od 11 do 19 let.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com | Zdroj Dům dětí a mládeže Olomouc, Sportcentrum Prostějov, Středisko volného času Atlas a Bios Přerov, Duha Jeseník, Dům dětí a mládeže Šternberk

Štítky kroužky, škola, děti, DDM, zábava, Olomoucký kraj, příroda, Olomouc, Zoologická zahrada Olomouc, Jeseník, Šternberk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Včelaři, youtubeři nebo pimprlata. Domy dětí nabízí i netradiční kroužky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.