Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Letos v zimě se Prostějované opět mohou těšit na bruslení v centru

Letos v zimě se obyvatelé Prostějova a okolí mohou opět těšit na venkovní bruslení v centru města. V loňském roce bruslení překazila opatření proti koronaviru. Oblíbenou akci tak pořádá zdejší radnice již pošesté.

Poprvé si prostějovská radnice pronajala mobilní kluziště v roce 2015, a okamžitě nadchla obyvatel. Na led pravidelně přicházejí stovky dětí, konají se zde diskotéky a další akce. 

„Letos se bude bruslit opět na ploše před muzeem a kluziště zajistí stejná firma jako v minulosti. O přesném termínu, kdy bude ledová plocha k dispozici bruslařům, budeme ještě informovat. Chceme v tradiční akci pokračovat a věřím, že nám ji letos koronavirus nepokazí,“ doufá náměstkyně primátora Prostějova Milada Sokolová (ODS).

Město si mobilní kluziště pronajímá a platí provoz. „Pronájem se většinou uzavíral na 59 dnů. Provoz začínal první listopadový týden a končil první lednový týden následujícího roku,“ dodal náměstek primátora Prostějova Jiří Pospíšil (Pévéčko).

V minulých letech se objevovala řada hlasů, že provoz kluziště končí zbytečně brzy a ledová plocha by v centru města mohla klidně fungovat například až do konce ledna. 

Radnice však argumentovala tím, že kluziště patří hlavně k předvánočnímu času a v období před koncem prvního pololetí a vysvědčením zájem o bruslení rapidně klesá, takže by se provoz nevyplatil.

Jesenická radnice se chystá příští rok vybudovat nové kluziště. Má sloužit celoročně

Jesenická radnice finišuje s přípravou vybudování nového kluziště. Nové sportoviště, které bude součástí multifunkčního hřiště, bude příští rok v Dukelské ulici za městskou sportovní halou. Sportovcům by mělo sloužit ve všech ročních obdobích, řekl...

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Město Prostějov

Štítky bruslení, náměstí, veřejnost, Vánoce, Prostějov, ODS, Jiří Pospíšil, zima

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hana Pistošová

To moc ráda čtu a už se těším, až s dětmi opět vyrazíme.

Čtvrtek, 16. září 2021, 09:21Odpovědět

Letos v zimě se Prostějované opět mohou těšit na bruslení v centru  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.