Počasí dnes14 °C, zítra14 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Další podpora pro vesnické obchody. Kraj rozdělí tři miliony korun

Olomoucký kraj poskytne malým vesnickým prodejnám další dotace na provoz v celkové hodnotě tři miliony korun, které hejtmanství obdrží od státu z dotačního projektu Obchůdek 2021+. Finanční příspěvek pomůže udržet provoz prodejen na venkově.

"Malé prodejny jsou často jediným místem, kde si lidé na venkově mohou nakoupit, a to hlavně senioři, kteří nejezdí za prací do měst a nedostanou se do supermarketů. Dalším efektem této podpory je také udržení zaměstnanosti a podpora podnikatelského sektoru," uvedl náměstek hejtmana Olomouckého kraje Jan Šafařík (Spojenci - Koalice pro Olomoucký kraj).

Návrh dotačního programu na podporu venkovských prodejen ještě musí v závěru září schválit krajské zastupitelstvo. Obdobný dotační program, jako je Obchůdek 2021+, nabízí také přímo Olomoucký kraj. Letos z něj dostalo peníze pět desítek žadatelů, celkem si rozdělili bezmála tři miliony korun. Příští rok chce hejtmanství svůj projekt s programem státu sloučit, aby mohlo podpořit ještě více žadatelů.

Nákupní park Haná změnil majitele. Bude zde další Lidl

Rozsáhlou obchodní oblast v blízkosti olomouckého aquaparku odkoupil český nemovitostní fond Trigea. V nákupní zóně převažují společnosti specializující se na prodej nábytku a vybavení pro domácnost, paletu prodejen rozšíří další prodejna Lidl.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Olomoucký kraj

Štítky Prodejna, obchod, dotace, vesnice, venkov, Olomoucký kraj, Jan Šafařík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další podpora pro vesnické obchody. Kraj rozdělí tři miliony korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.