Počasí dnes19 °C, zítra21 °C
Středa 3. července 2024  |  Svátek má Radomír
Bez reklam

V Litovli někdo pomazal lavičky marmeládou. Zřejmě tak bojuje proti bezdomovcům

Někteří lidé v Litovli si již neví rady s bezdomovci, kteří vysedávají na lavičkách, dělají nepořádek a tropí hluk, a začali zřejmě odpočinková místa polévat marmeládou a olejem. Starosta Litovle vyzývá nespokojené obyvatele, aby raději rychle zavolali městskou policii, a ta mohla výtržníky potrestat.

Lavičky pomazané marmeládou nebo polité olejem se nedávno objevily například v parčíku ve Vítězné ulici nebo v ulici Karla Sedláka.

"Namazat lavičku nějakým bordelem asi není zrovna dobrý nápad, na druhou stranu, kdo tu nebydlí, neví. Pravděpodobně už někomu došla trpělivost. Dopoledne to technické služby uklidí a za chvíli je kolem laviček a pinpongového stolu neskutečný bordel," popsal situaci na sociálních sítích například Radim Stratil.

Lidem zejména na sídlištích vadí také hluk, který se mezi domy rozléhá často dlouho do noci a má ho na svědomí hlavně mládež. Starosta Litovle Viktor Kohout (SNK) potvrdil, že dříve byli obyvatelé rádi za každou lavičku nebo pískoviště, a dnes je nechtějí, protože mají strach, že je bude ve večerních hodinách obtěžovat rámus. 

"Buď tam budou sedět bezdomovci, kterých naštěstí v Litovli moc nemáme, nebo mladiství," přiznal starosta.

Řadě obyvatel už dochází trpělivost. "Máme lavičky přímo pod oknem a nejraději bych je zrušila. Sedí tam akorát bezdomovci nebo děcka, která vyřvávají a na sídlišti nebydlí. Kolem je pořád pěkný binec," podotkla například Iva Ulmanová.

Starosta Litovle nechce výtržníkům ustupovat, a proto nabádá obyvatele, aby v případě problémů rychle přivolali městskou policii. 

"Zrušit lavičku je jednoduché, ale je to řešení, že ustoupíme? Nejlepší je zavolat městskou policii, ale okamžitě. Pokud je tam rachot, někdo tam popíjí, na to máme vyhlášku. Ale pokud lidé zavolají pozdě, nemáme důkazy a nemůžeme nic dělat," vysvětlil starosta.     

Chápe, že někteří obyvatelé už jsou nešťastní, a proto vzali zákon do svých rukou, ale tím v podstatě potrestali všechny. "Samotného mě tato situace hrozně štve. Je to nepříjemné, protože za poslední roky jsme do zeleně a občanské vybavenosti investovali spousty peněz," dodal starosta Litovel.

Do lavic a do ateliéru. V Litovli nově studuje patnáct fotografů

Portfolio vyučovaných oborů rozšířila pro letošní rok Střední odborná škola v Litovli. Nově nabízí studium také pro mladé lidi, které zajímá svět fotografie. Pro budoucí fotografy je připraven ateliér, temná komora i počítačová učebna. Škola...

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FB Litovel

Štítky lavička, marmeláda, olej, park bezdomovec, nepořádek, hluk, Litovel, bezdomovec, obecní policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Litovli někdo pomazal lavičky marmeládou. Zřejmě tak bojuje proti bezdomovcům  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.