Počasí dnes20 °C, zítra21 °C
Neděle 12. května 2024  |  Svátek má Pankrác
Bez reklam

Akrobatické pózy na tyči a pomoc pejskům. Tanečnice nafotily plakáty pro útulek

Stylové plakáty tanečnic inspirované módou 40. a 50. let minulého století pomohou i letos opuštěným psům v olomouckém útulku. Charitativní projekt Pole Dogs slaví třetí narozeniny, páteční vernisáž jedinečných fotografií se ponese v rytmu Rock’n’Rollu.

Pole dance neboli tanec na tyči a pomoc opuštěným zvířatům se daří propojit členkám olomouckého studia Apokalips. Na pomoc neředínskému útulku pózovaly tanečnice pro fotografa Davida Nachlingera, a vznikla tak série fotografií, které si zájemci budou moci koupit ve formě plakátů.

Poprvé budou plakáty k mání na vernisáži 17. září od 18 hodin ve stylovém retro bistru Burgers and hot-dogs, Pick’n’eat v olomoucké Zámečnické ulici v podloubí u kostela sv. Mořice. „Cílem je nejen finanční pomoc místnímu útulku, ale také připomenutí, že toho nejlepšího parťáka můžete najít právě tam. A tento rok vás vernisáž čeká v úplně novém kabátě,“ říká o projektu Pole Dogs jedna z jeho zakladatelek, veterinární lékařka Zdena Sousedíková.

Vernisáž plakátů Pole Dogs se v roce 2021 ponese v trochu netradičním duchu. Po komorní atmosféře kavárny a vzdušném prostoru Regionálního centra Olomouc se organizátorky rozhodly pro bistro ve stylu 50. let, do kterého zapadá také letošní koncept fotografií.

Podepsané plakáty půjdou do tiché aukce

„Doufáme, že letos oslavíme 3. narozeniny projektu Pole Dogs rokenrolovým večírkem, na kterém se budou lidé bavit a zároveň podpoří dobrou věc a odnesou si rovnou několik plakátů. Je to totiž jedinečná příležitost mít doma opravdu jedinečný kousek ve stylu pin-up,“ podotýká jedna z organizátorek Tereza Šimonová.

Soubor fotografií vznikl během jediného víkendu. Tanečnice v rolích fotomodelek se musely popasovat s akrobatickými pozicemi i přímým sluncem. Náležitou pozornost a péči dostali během focení také psí showmani, kteří se opět stali důležitou součástí fotografického díla. „Pejsci to zvládli skvěle a jako vždy perfektní práci odvedly všechny tety z útulku Ligy na ochranu zvířat Olomouc. I proto doufáme, že naše dřina přinese vysněný výsledek a přispějeme tak pejskům i kočičkám pěknou částkou na provoz a potřeby,“ věří Tereza Šimonová.

Součástí vernisáže bude také tichá aukce, ve které budou podepsané plakáty přímo od modelek, taneční vystoupení, stylová atmosféra a hudba. Loni se týmu Pole Dogs podařilo prodejem kalendářů vybrat 61 102 korun.

Pomůžete? Ondra, jehož chytrý mozek je kvůli přidušení uvězněn v neposlušném těle, potřebuje vozík

Rodiče jedné olomoucké školy často ani netuší, že jejich děti vede do života učitelka s mnohem širšími zkušenostmi, než jsou jen ty běžné pedagogické. Ondřejova maminka Marie ovlivňuje vedle žáků ve škole i vlastní tři děti. Nejmladší z nich,...

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Soňa Búziková, Gabriela Jandová, FB Pole Dogs | Zdroj video - Soňa Búziková

Štítky Charita, psí útulek, Liga na ochranu zvířat, Pole dance, Tanec, kultura, sport, Olomouc, plakát, tanečník, vernisáž, projekt, bistro, Mořice, Regionální centrum Olomouc s.r.o.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Akrobatické pózy na tyči a pomoc pejskům. Tanečnice nafotily plakáty pro útulek  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.